Prima paginăSport

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, aduce medalia de aur României la Campionatele Mondiale, după 18 ani!

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, aduce medalia de aur României la Campionatele Mondiale, după 18 ani!

Dimensiune text

 

Duminică, 1 octombrie, echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României, din care face parte și Laura Oprea, originară din Nisiporești, a câștigat medalia de aur, în finala „probei regină” din cadrul Campionatelor Mondiale de Canotaj, care s-au desfășurat la Sarasota-Bradenton, în Florida, Statele Unite ale Americii, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie.

Echipajul bărcii de 8+1 a României pornea cu șanse la medalii după rezultatele foarte bune obținute în cursul acestui an: medalie de aur la Campionatele Europene și primul loc obținut în prestigioasa regată de la Lucerna, Elveția, din cadrul Cupei Mondiale. România s-a calificat direct în finală după cursele din grupe de marți, cu cel mai bun timp dintre cele opt echipaje înscrise la startul celor două grupe.

Barca României a condus finala de duminică  – desfășurată de la ora 18.42, ora României – din primele momente ale cursei. La foarte mică distanță s-au ținut, până la trei sferturi cursă, la 1.500 de metri, echipajele Marii Britanii, apoi ale Noii Zeelande și Canadei, cu campioana mondială și olimpică SUA în spatele plutonului. Finalul cursei le găsește pe românce dezlănțuite, punând din ce în ce mai mare distanță față de urmăritoare. România câștigă medalia de aur, parcurgând cei 2.000 de metri ai cursei în 6 minute, 6 secunde și 400/1000, în timp ce argintul este obținut Canada (6:07:090), iar bronzul de Noua Zeelandă (6:07:270). Campioana olimpică de la Rio de anul trecut, SUA, a ocupat, „pe teren propriu”, doar locul al patrulea, în timp ce vicecampioana olimpică, Marea Britanie, doar locul al cincilea. A fost, conform comentatorilor englezi ai cursei, „una dintre cele mai disputate finale de 8+1 din istoria Campionatelor Mondiale”.

Echipajul României a fost alcătuit din: Ioana Vrînceanu (23 de ani), Viviana-Iuliana Bejinariu (23 de ani), Mihaela Petrilă (26 de ani), Iuliana Popa (21 de ani), Mădălina Bereș (24 de ani), Denisa Tîlvescu (21 de ani), Adelina Boguș (29 de ani), Laura Oprea (23 de ani) și Daniela Druncea (26 de ani).

Echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României a obținut titlul continental al probei, în primăvară, pe 28 mai, la Campionatele Europene desfășurate în Cehia și are medalie de bronz la Olimpiada de anul trecut de la Rio de Janeiro. La Campionatele Mondiale din 2015, din Franța, echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României nu a obținut decât locul al șaptelea. Ultima medalie a bărcii de 8+1, de argint, datează de la Campionatele Mondiale din 2013, din Coreea de Sud, iar ultima medalie de aur, de la Campionatele Mondiale din 1999, din Canada.

 

Înregistrarea finalei poate fi urmărită la acest link: http://www.eurovisionsports.tv/fisa/#dm9kOzkyMDQ1 .

Deși Laura Oprea este deținătoare a titlului european obținut în acest an și cu barca de dublu rame, alături de Mădălina Bereș, cele două canotoare nu au concurat la Campionatele Mondiale și în această probă, pentru a crește șansele echipajului de 8+1 din „proba regină” a canotajului feminin.

Laura Oprea, originară din Nisiporeşti, este născută pe 19 februarie 1994 şi a început canotajul din clasa a şasea, atunci când o echipă de antrenori din Constanţa, plecată prin ţară pentru a descoperi noi talente pentru acest sport, a oprit şi la Liceul din Nisiporeşti. Puteţi citi povestea Laurei Oprea în Ziarul de Roman, accesând acest link. După bronzul de la Rio, Laura a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, iar la finalul anului trecut a fost desemnată Sportivul Anului de Federația Română de Canotaj.

 

Foto: Federația Internațională de Canotaj

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Felicitari!
  Mihaela Petrila – Luncasi, Halaucesti.
  Madalina Beres – Mogosesti-Siret.