Prima paginăSocialEducatie

Candidaţii la bacalaureat sunt invitaţi pe telefon la examen

Dimensiune text

„Alo! Bună ziua! Suntem de la secretariatul liceului. V-am sunat să vă reamintim că v-aţi înscris la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Sunteţi programat la examen, la proba orală, începând cu ora 10. Prezenţa la centru este obligatorie cu o jumătate de oră mai devreme”.

Ca să se asigure că elevii înscrişi pentru examenul de bacalaureat nu au uitat de începerea examenului şi că şi-au însuşit programarea pentru probele orale, secretarele liceelor cu candidaţi pentru BAC-ul de toamnă au sunat personal elevii înscrişi la examen. „I-am sunat să le aducem aminte şi, pe unii, să-i mobilizăm să vină la examen. Nu face parte din atribuţiile noastre, dar am considerat că e păcat să rateze o şansă de a promova examenul”, a spus secretara unui colegiu romaşcan.

Demersul lor nu a fost, însă, încununat de succes în totalitate. S-a întâmplat ca la celălalt capăt al firului să nu răspundă, uneori, nimeni, dar s-a întâmplat şi să nu primească un răspuns favorabil din partea elevului: „S-a întâmplat să-mi spună că nu-i mai interesează examenul şi că oricum nu vin”.

Din datele existente la Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, aproximativ 30% dintre candidaţii înscrişi la probele de certificare a competenţelor de comunicare în limba română, în limbi străine şi de certificare a competenţelor digitale nu s-au prezentat în faţa comisiilor. Chiar dacă probele orale sunt mai mult o formalitate, examenul de bacalaureat nu poate fi promovat, indiferent de notele obţinute, fără certificatele de la probele orale.

Probele scrise ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat încep, luni, 25 august.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0