Când vor avea loc Bursa generală a locurilor de muncă și Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

HomeEconomie

Când vor avea loc Bursa generală a locurilor de muncă și Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

 

 

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunţat graficul de desfăşurare a burselor locurilor de muncă ce se vor desfășura la nivel național în acest an.

Astfel, în data de vineri, 12 aprilie, va fi organizată la nivel naţional Bursa generală a locurilor de muncă, al cărei obiectiv principal îl constituie creşterea gradului de ocupare al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin corelarea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajatori şi solicitanți. În data de 18 octombrie va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” dedicată tinerilor absolvenţi, având drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile pe piaţa muncii şi interacţiunea directă a acestora cu agenţii economici.

La nivelul fiecărui județ, în funcție de evoluţia pieţei muncii locale, de condițiile locale și de solicitările agenților economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Anul trecut, în județul Neamț, după Bursa generală a locurilor de muncă au fost selectate pentru interviu 325 de persoane, din care au fost angajate 202 de persoane – 14 dintre acestea având studii superioare, iar după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au fost selectate pentru interviu 192 de persoane, din care au fost angajate 80 de persoane – șapte dintre acestea având studii superioare.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0