Prima paginăSocial

Când întrebi la Primărie de una și îți răspund că baba n-are urdă

Când întrebi la Primărie de una și îți răspund că baba n-are urdă

Dimensiune text

Ziarul de Roman a solicitat Primăriei municipiului Roman, așa cum a și anunțat anterior într-un articol, mai multe clarificări pe tema concesiunilor de terenuri din oraș, după ce acestea nu s-au mai regăsit de luni bune pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local.

Dintr-un exces de zel sau poate doar din dorința de a se face cât mai util, răspunsul ne-a fost oferit de viceprimarul Radu Samson, care chiar la momentul primirii adresei ne-a comunicat că ne va face această „onoare”. Și, deși i-am explicat că pentru noi, jurnaliștii, nu contează cine semnează răspunsul, ci doar ca acesta să fie corect și complet, viceprimarul s-a pus pe treabă. Pe treaba lui.

La întrebarea: „De la începutul mandatului și până acum, câte solicitări ați primit pentru concesionarea de terenuri?”, adresată conducerii Primăriei municipiului Roman, viceprimarul ne-a răspuns de la momentul în care și-a început dumnealui mandatul, pe persoana fizică de la Primărie.

Asta ne obligă să refacem solicitarea și să subliniem evidentul, aceea că interesul nostru este pentru a cunoaște activitatea administrației de la începutul mandatului, nu de când s-au împărțit funcțiile.

Una se promite, alta se face

În altă ordine de idei, același viceprimar a bifat prima promisiune din campanie dusă la bun final, și anume ca tot ceea ce se întâmplă în Primărie să fie total transparent, ca cetățeanul să cunoască până în detaliu tot ceea ce se mișcă. La acel moment, consilierul local Teodora Baciu a propus ca toate comunicările să se facă într-un format editabil, ușor de utilizat și pentru presă și nu numai. Amendamentul a trecut, însă răspunsul la solicitarea noastră a venit sub formă de pdf, mai pe înțelesul tuturor o poză, nicidecum un format prietenos și util cum s-a votat. Nu e un capăt de țară, nimeni nu crede că transparentizarea se face peste noapte.

Citește și:   Restricții de trafic pe străzile Ștefan cel Mare și Aprodu Arbore, în această săptămână

Când vom primi răspunsul complet referitor la concesiunile rămase „în așteptare” din octombrie, de când a început mandatul noului legislativ și executiv, nu de când s-a votat viceprimarul, îl vom și publica, doar pentru a (mai) demonstra că pentru cei care nu au cunoștințe temeinice de administrație răspunsul nu e deloc transparent. Dar noi îl vom face, pentru cetățenii care doar doresc să se informeze, corect și complet.

Ce ne rezervă viitorul

Și pentru că ne interesează ce se întâmplă în administrație și pentru că există atât de multă deschidere și transparență, următorul subiect de la care așteptăm răspunsuri de la conducerea Primăriei, oricare ar fi aceasta, este legat de angajări.

Înainte de preluarea mandatului, fosta conducere a operat mai multe modificări în organigrama instituției, inclusiv înființarea de posturi de director. Vom încerca să obținem informații despre noile angajări, din acest mandat, că nu degeaba în campaniile electorale se promite eficientizarea muncii și reducerea personalului din acele compartimente în care „nu prea e de muncă”. Așa se promite.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Silvestru 6 luni

  Nici sa nu va asteptati la un raspuns competent din partea d-lui Samson! Ii place sa se dea interesant in rest, nu rezolva nimic pt. ca nu cunoaste administratie! Isi face campanie electorala pe banii nostri!