HomeSocialSanatate

Cancerul face ravagii în judeţul Neamţ

Ultimele date statistice oferite de către Direcţia de Sănătate Pubică (DSP) Neamţ arată că, în primele cinci luni ale anului, 222 de persoane din zona Roman au fost diagnosticate cu o formă de cancer. Acestea se alătură celor încă 562 de persoane din întreg judeţul care au primit aceeaşi cumplită veste în primele luni ale lui 2014.

Nici cazurile de hepatită nu au dispărut din judeţ. În total, 145 de cetăţeni ai judeţului Neamţ au ajuns la spital suferind de boala mâinilor murdare. Ele se menţin în număr foarte mare, mai ales în zona Romanului, unde, în primele cinci luni ale anului, au fost înregistrate 122 de persoane infectate cu virusul hepatic A. Prin comparaţie, în primele cinci luni ale anului trecut, 67 a fost numărul bolnavilor depistaţi cu hepatita A în zona Roman şi 70 la nivelul întregului judeţ.

Incidenţa tuberculozei este şi ea foarte mare în tot judeţul. 164 de nemţeni au fost diagnosticaţi, până la sfârşitul lunii mai, cu tuberculoză, iar doi dintre aceştia erau copii sub 14 ani.

Un lucru la fel de trist arătat de DSP Neamţ este că diferenţa dintre numărul născuţilor vii și numărul deceselor generale, rămâne foarte mare. În primele luni ale anului, numai în zona Roman au decedat 785 de persoane, în timp ce numărul nou-născuţilor a fost de numai 520. La nivelul întregului judeţ, diferenţa dintre cei au plecat din această lume şi cei care au văzut pentru prima dată lumina zilei este mult mare. Până în luna mai, s-au născut 1.552 de copii, dar au decedat 2.593 de persoane.

Comentarii

WORDPRESS: 0