Prima paginăEducatie

Cancelariile școlilor dau în clocot: Se fac liste cu directorii de școli

Dimensiune text

Cancelariile dau în clocot în aceste zile, în așteptarea numirilor „la vîrf” în fiecare unitate școlară, discutate și negociate la nivelul inspectoratului școlar județean.

 

În discuție se învîrt foarte multe nume, unele care au mai fost pe posturi de conducere, altele cu totul noi, nefiind excluse nici „mutări șoc”, în care funcțiile de conducere ar urma să fie ocupate de profesori veniți din afara școlii pe care ar urma să o conducă.

Discuțiile despre schimbare vizează aproape toate unitățile școlare din județ, de la colegii renumite pînă la școli generale. Pentru colegiul Național „Roman-Vodă”, unitate emblematică a municipiului, sînt „în cărți” pentru funcțiile de director și director adjunct, pe lîngă actuala directoare Mihaela Tanovici, profesori tineri cum sînt Cristina Radu, Teodora Angheluț și Florin Moldovanu. La Colegiul Tehnic „Danubiana” se rostește des numele fostului director Leonard Vacaru, dar și al profesoarei Cristina Horga. La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” ar putea reveni în funcție profesorul Dan Zaharia, iar la Colegiul Tehnic „Petru Poni” ar putea ocupa o funcție de conducere profesoara Mioara Stoia, titulară la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, școală la care actuala echipă are mari șanse să rămînă în funcție.

Conducerea inspectoratului școlar a declarat că nici o funcție de conducere nu a fost bătută în cuie încă, dar că schimbările vor fi anunțate în cursul acestei săptămîni, întrucît directorii își vor începe activitatea în mod oficial de pe 1 septembrie. „Analiza activității directorilor din unitățile școlare va cuprinde o etapă de analiză a fișelor de autoevaluare, urmată de analiza activităților din unitățile școlare. Prin prisma rezultatelor obținute și ținînd cont și de colaborarea directorilor cu reprezentanții comunităților locale, se va trece la eliberarea din funcție și la numiri cu delegație de la 1 septembrie„, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Mai mult de trei sferturi dintre managerii școlilor din județ au îndeplinit această funcție cu delegație în cursul anului școlar trecut, întrucît ultimul concurs organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea prin contract a unei funcții de conducere s-a desfășurat cu aproape patru ani în urmă. Directorii proaspăt numiți vor primi delegație pînă la data organizării unui concurs pentru ocuparea funcției, dar nu mai departe de sfîrșitul anului școlar 2012 – 2013.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cadru didactic 9 ani

    Or sa fie realiste sau politic listele ?