Prima paginăSocial

Campanie privind securitatea şi sănătatea în muncă, pentru elevii din Valea Ursului

Campanie privind securitatea şi sănătatea în muncă, pentru elevii din Valea Ursului

Dimensiune text

 

Elevii din Valea Ursului au fost beneficiarii campaniei „AVE – Asta Vreau Eu!”, derulată la nivel național de Inspecţia Muncii, în perioada lunilor aprilie – noiembrie 2019, program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial, referitor la securitatea și sănătatea în muncă, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

În judeţul Neamţ, la acest proiect au participat elevii de gimnaziu de clasele V – VIII, din cadrul Şcolii Profesionale din comuna Valea Ursului, alături de ITM Neamț, ISJ Neamț şi un agent economic, partener al proiectului.

„Proiectul, prin acţiunile sale, promovează valorile securităţii şi sănătăţii în muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării  elementelor de prevenire în mediul lucrativ, cât şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate la agentul economic. De asemenea, la unitatea şcolară, s-au desfăşurat lecţii practice deschise, privind utilizarea echipamentului individual de protecţie, lecţie prezentată de inspectorii de muncă din cadrul ITM Neamţ, precum și acordarea primului ajutor, lecţie prezentată de lucrătorii Serviciului Judeţean de Ambulanţa Neamţ”, precizează reprezentanții ITM Neamț.

În cadrul acţiunii s-a desfăşurat un concurs de creaţie culturală, constând în realizarea unor desene, eseuri tematice şi machete pe teme de securitate a muncii. În urma vizitei la partenerul economic, elevii s-au familiarizat cu cerinţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi au experimentat în mod direct meseriile şi profesiile din cadrul unităţii, pentru a face o alegere informată a drumului profesional pe care îl vor urma după absolvirea şcolii.

„Parteneriatele dintre Inspectoratul Teritorial de Muncă şi şcoli constau în organizarea de activităţi în cadrul instituţiilor şcolare, workshop-uri cu teme de securitate şi sănătate în muncă, prezentarea unor clipuri video despre prevenirea accidentelor la muncă. Relaţia dintre şcoală şi elevi va fi îmbogăţită prin introducerea unor şedințe care să permită o mai bună informare a părinţilor despre noile posibilităţi şi oportunităţi şi prezentarea la orele de dirigenţie a unor clipuri video sau prezentări cu meseriile de interes naţional. Toate aceste parteneriate se vor îmbogăţi prin discuţii anuale de planificare, foarte utile în implementarea unor noi proiecte în sprijinul comunităţii”, au mai transmis reprezentanții ITM Neamț.

 

Foto: ITM Neamț

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0