Campanie pentru prevenirea traficului de persoane, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Campanie pentru prevenirea traficului de persoane, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat, în perioada 18-29 ianuarie, la evenimentul național „Prevenirea traficului de persoane”, organizat de Asociația HoltIS, în cadrul proiectului „Improving parenting and child participation: facilitating transition from lower to upper secondary education – National Parenting Level”, în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România.

În cadrul acestui eveniment, s-au realizat activități de informare și sensibilizare a participanților cu privire la prevenirea traficului de persoane. Elevii au perceput activitățile ca fiind educative, interesante și au participat activ la acest proiect. La acest eveniment au participat elevi ai claselor IX-XII liceu, cât și ai claselor IX-XI profesională. Activitățile au fost desfășurate de profesorii Carmen Grădinaru și Anca Scorțescu, cu sprijinul conducerii colegiului, directorii Adelin Tălmăcel și Crenguța Bura.

În prima etapă au avut loc activități de informare, prezentându-se atât resursele gratuite puse la dispoziția profesorilor participanți de către Asociația HoltIS, cât și materiale informative cu teme legate de subiectul acestui amplu proiect.

„În următoarea etapă, s-a realizat feedback-ul prin realizarea unei așa-zise campanii de prevenire a traficului de persoane, prin realizarea de desene, mesaje, cutiuța cu sfaturi cu privire asupra pericolelor ce apar în urma dorinței de realizare a unor vise frumoase, de a avea o viață de lux, obținerea unor venituri materiale și bănoase rapid și ușor etc. În urma înscrierii la acest eveniment, am primit onorata invitație de participare la webinar-ul din data de 26 ianuarie, pe platforma Zoom, unde au participat Diana Pricope, din partea Asociației HoltIs, și Cristina Aftenii și Cătălina Stroe, de la Asociația eLiberare din București”, a precizat profesor Carmen Grădinaru.


 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0