Campanie de promovare a nonviolenței, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Campanie de promovare a nonviolenței, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Luni, 31 ianuarie, Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman a demarat o campanie numită „Stop bullying – fiecare copil contează, protejează-l”, cu ocazia Zilei internaţionale a nonviolenţei în şcoli, marcată pe 30 ianuarie.

Campania de prevenire a violenței, implementată la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, s-a desfășurat și în acest an sub umbrela organizației ,,Salvați copiii”, în cadrul activităților dedicate nonviolenței în mediul școlar, în perioada 31 ianuarie – 1 februarie 2022. Activitățile au fost desfășurate de coordonatorul campaniei, profesor facilitator Carmen Grădinaru, împreună cu echipa de proiect, constituită din profesor Ana-Maria Agape, directorul colegiului, și profesor Paraschiva Buciumanu, director adjunct – care a ținut un discurs la începutul activității despre importanța acestui proiect -, consilierul educativ, profesor Mihaela Dana Rusu, și profesorii Amalia Crenguța Bura, Cristinica Sava, Mihaela Ciobanu, Mihaela Grădinaru și Gabriela Guțu.

Activitățile din cadrul campaniei au fost variate, având ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare, în vederea găsirii unor soluții pentru prevenirea și combaterea violenței, dintre care amintim: „Fii responsabil de fapta ta!”, „Fii om prin educație!”, „Comunicarea interumană”, „Prevenirea violenței prin educație”, „Folosește crierul, nu pumnul”, „Toleranța, o lecție de viață!”, scopul acestei zile fiind promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.

Cu această ocazie, elevii implicaţi în campanie au purtat în aceste zile diferite discuţii pe teme precum rasismul, xenofobia şi discriminarea. Tot în cadrul evenimentului au avut loc şi o serie de activităţi educative și sportive, respectându-se măsurile de prevenire în contextul pandemiei SARS-CoV-2

Elevii au fost informați cu privire la activitățile ce se vor desfășura la nivelul școlii în cadrul campaniei Colegiului Tehnic „Miron Costin”. Astfel, au fost prezentate componentele campaniei: responsabilitate, emoție, siguranță, prevenție, educație, comunicare, toleranță, urmărindu-se promovarea atitudinii prietenoase, a armoniei şi a toleranţei continue, dezvoltarea unor abilități de comunicare, de lucru în echipă, formarea și dezvoltarea unei capacităţii de mediere a conflictelor spontane în şcoală şi în societate.

„Diseminarea activităților s-a desfășurat în data de 31 ianuarie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolenței în școli. Elevii au demonstrat prin desene, poezii, afișe, prezentări Power Point, tricouri personalizate că au înțeles necesitatea unui climat armonios în cadrul colegiului, bazat pe încredere, respect şi corectitudine. Deviza elevilor a fost citatul lui Martin Luther King: «Nonviolenţa înseamnă nu numai evitarea violenţei fizice externe, ci şi a violenţei interne asupra spiritului. NU doar refuzi să împuști un om, ci refuzi și să-l urăști», iar activitățile au avut un puternic impact asupra elevilor și a cadrelor didactice prezente la activitate”, a afirmat profesor Carmen Grădinaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0