Campanie de prevenire a traficului de persoane prin cerșetorie: „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”

HomeSocial

Campanie de prevenire a traficului de persoane prin cerșetorie: „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”

 

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat, la începutul acestei luni, campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerşetorie, „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”.

Campania se desfăşoară în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării prin cerşetorie, informează reprezentanții Centrului Regional Bacău din cadrul ANITP.

În cadrul acestei campanii, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău va desfăşura activităţi de informare, în instituţiile de învăţământ din judeţele Bacău şi Neamţ. Campania se va derula în perioada octombrie 2019 – mai 2020, ANITP având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

Obiectivele urmărite în cadrul campaniei vizează: creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane; informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin cerşetorie; creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane; informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen; creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0