Joi, 14 octombrie, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au avut parte de vizita unei echipe a oamenilor legii, care, pe parcursul a trei ore, a desfășurat activități de maxim interes legate de ordine și lege, delicvența juvenilă, contravenții, combaterea consumului de droguri sau traficul de persoane. Scopul acestor activități a constat în prevenirea implicării minorilor în situații de risc, identificarea riscurilor și vulnerabilităților din mediul online, precum și prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.
Alături de elevii Colegiului s-au aflat subcomisar Nicoleta Tablan, ofițer sociolog, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț, comisar Alina Manuela Rusu, coordonator al Centrului Regional Bacău din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, și inspector de poliție Bogdan Ceorap, din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț. Beneficiari ai acestei activități au fost 180 de elevi din cadrul Colegiului, care s-au implicat activ și interactiv, prin întrebări și răspunsuri.
„Activitățile desfășurate au avut drept scop informarea elevilor despre ce sunt contravențiile, care sunt acestea și cum sunt pedepsite, despre prevenirea victimizării minorilor, o temă de actualitate legată de siguranța în mediul online. Elevii au primit pliante cu recomandări și sfaturi diverse legate de recunoașterea persoanelor care încearcă să profite de naivitatea celor care ajung victimele traficanților. Totodată, au fost prezentate cazuri de fete care au căzut în plasa unor astfel de persoane, care sunt cunoscute ca «lover boy». A fost o zi în care am învățat foarte multe!”, a afirmat profesor Carmen Grădinaru, din cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.
Alături de reprezentanții IPJ Neamț și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, la buna desfășurare a activității au contribuit conducerea unității de învățământ, director Crina-Gabriela Cărpușor și director adjunct Cristinica Viorica Sava, organizatorul activității, profesor Carmen Grădinaru, coordonator consilier educativ, Mihaela Dana Rusu și profesorii participanți, Gabriela Niță, Crenguța Bura, Vasile Dima, Dorel Grădinaru, Alexandra Ivanciu, Mihaela Grădinaru, Bogdan Irimia, Daniela Simion, Geta Șipoteanu, Gabriela Guțu, Adelin Tălmăcel și Mihaela Ciobanu.
Comentarii