HomeSocialEducatie

Campania „Nepăsarea ne face complici” a ajuns la Roman

 Câteva sute de tineri, elevi la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, s-au întâlnit marţi, 19 noiembrie, cu inspectorii Daniela Aniţei şi Liviu Nistor, din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău.

Întâlnirea a avut loc în cadrul campaniei naţionale „Nepăsarea ne face complici”. „În jurul nostru există şi lucruri urâte şi, acceptând că ele există, putem dezvolta strategii de luptă împotriva acestora”, a spus, în dechidere, inspectorul Daniela Aniţei, provocându-i pe tineri la un dialog ce a plecat chiar de la ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre tinerii prezenţi traficul de persoane.trafic2

Scopul acestei campanii este de a creşte gradul de informare şi conştientizare a publicului asupra riscurilor traficului de persoane prin exploatare sexuală şi turismul sexual. Grupul ţintă principal al campaniei de prevenire este reprezentat de tinerii din instituţiile de învăţământ şi comunităţile şcolare, actorii guvernamentali şi neguvernamentali care activează la nivel local. Mesajul campaniei de prevenire din România pune accentul pe ideea de responsabilitate socială şi atrage atenţia asupra importanţei şi necesităţii implicării fiecărui individ în prevenirea traficului de persoane. Acţiunea a fost realizată în parteneriat cu Poliţia de proximitate, la „Roman-Vodă” fiind prezent şi agentul şef principal Mihai Pal. Reuniunea de la „Roman-Vodă” a marcat şi încheierea campaniei „19 zile de activism în scopul prevenirii abuzului şi violenţei faţă de copii”, în cadrul căreia sute de elevi de la colegiul romaşcan au participat la activităţi desfăşurate sub sloganul „Împreună putem crea schimbarea”.

Comentarii

WORDPRESS: 0