HomeSocial

Căminul pentru vârstnici de la Gherăeşti se extinde

Căminul pentru persoane vârstnice din Gherăeşti, din cadrul Asociaţiei Caritas Roman, se extinde cu încă 14 locuri. În total, 40 de bătrâni vor putea fi primiţi la cămin, în perioada următoare.

Căminul pentru persoane vârstnice din GherăeştiÎn maximum două săptămâni, alţi 14 vârstnici vor putea fi primiţi în căminul pentru persoanele vârstnice din Gherăeşti. Lucrările de extindere a clădirii au fost finalizate, iar acum proiectul se află în faza de obţinere a autorizaţiilor de funcţionare. În acelaşi timp, s-au mai creat şi alte locuri de muncă. „S-au mai creat 14 locuri şi alte spaţii necesare petrecerii timpului într-un mod cât mai plăcut pentru persoanele în vârstă. Facem tot ce putem pentru binele persoanelor în vârstă. Cu cele 26 de locuri pe care le aveam până în prezent, de acum vom avea 40 de locuri”, a spus preotul Cristian Gălăţeanu, coordonatorul Asociaţiei Caritas Roman.

Căminul pentru persoane vârstnice din GherăeştiCel mai recent eveniment care a fost organizat la acest cămin a avut loc cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, pe 1 octombrie, la care au participat beneficiarii prezenţi, cât şi cei ai proiectului Îngrijiri la Domiciliu. În acea zi, grupul de adulţi din Acţiunea Catolică din Adjudeni, coordonat de preotul Daniel Frâncu, şi-a exprimat dorinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii împreună cu bătrânii de la căminul din Gherăeşti, celebrând sfânta Liturghie, oferind flori şi daruri. Joi, 2 octombrie, atmosfera de sărbătoare a fost încununată de zâmbetul copiilor din clasele I A şi I B de la Școala Generală din Gherăeşti, îndrumaţi de învăţătoarele Maria Gherghel şi Ermina Dănculesei, care, prin programul artistic „De ziua ta, bunico!”, au dorit să ofere o clipă de mângâiere şi speranţă bunicilor prezenţi şi să întregească, prin cântece şi poezii, frumuseţea acelei zile.

Comentarii

WORDPRESS: 2