Prima paginăSocial

Calendarul evaluării naţionale şi al bacalaureatului de anul viitor

Calendarul evaluării naţionale şi al bacalaureatului de anul viitor

Dimensiune text

 

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 14 septembrie, ordinele de ministru privind desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat de anul viitor.

Astfel, înscrierea la evaluarea naţională se va face între 7 – 9 iunie, pe 19 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 iunie se va desfăşura proba scrisă la Matematică, iar pe 22 iunie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până la ora 16, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16 – 20. Contestaţiile vor fi rezolvate între 27 şi 29 iunie, iar rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 30 iunie.

Pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat naţional – 2017, înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen se va face între 22 şi 26 mai. Proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se va desfăşura pe 6 – 7 iunie. Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, va avea loc pe 8 – 9 iunie. Pe 9, 12 – 13 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, proba D, iar între 14 – 16 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Probele scrise debutează pe 26 iunie, cu proba Ea), la Limba şi literatura română, pe 27 iunie urmând a se desfăşura proba proba Eb), la Limba şi literatura maternă. Proba Ec), proba obligatorie a profilului, este programată pe 28 iunie, iar peste două zile, pe 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării, proba Ed). Pe 5 iulie vor fi afişate primele rezultate, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 6 şi 9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Citește și:   Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

La solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afişare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0