HomeRural

Câinii și pisicile salvează „Laptele și cornul”

Copiii de la sate nu par interesați de aceste alimente. Ei le iau acasă să le dea unor bătrâni necăjiți, la câine sau la pisică.

 

 

Programul „Laptele și cornul” a fost implementat în școli din anul 2002, cu dorința de a crește copii sănătoși. Mizând pe diversitate alimentară, inspectoratele școlare județene au schimbat anual „meniul” elevilor. Lapte, brânză topită sau iaurt, baton de pâine sau biscuiți sunt alimentele pe care elevii le primesc de la școală de câțiva ani.
În anul 2010, programul „Fructe în școli” a venit în completarea programului „Laptele și cornul”, având drept scop încurajarea consumului de fructe în rândul elevilor. Copiii de la sate nu par interesați de aceste alimente. Directorii din școlile rurale spun că cea mai mare parte a elevilor iau aceste produse acasă, așa încât combinația de lapte și mere a nu a creat niciodată probleme elevilor, așa cum s-a crezut la început. „Elevii noștri primesc eugenii și iaurt. Unii mănâncă pachetul la școală, alții îl duc acasă, ca să-l dea la animale. Sunt izolate cazurile când copiii se bat cu alimentele primite de la școală”, a spus profesoara Iuliana Spătariu, directorul Liceului Tehnologic din comuna Valea Ursului. Același tratament alimentar îl primesc și elevii Școlii Bâra. „Nu toți copiii mănâncă produsele alimentare care se distribuie prin programul «Laptele și cornul». Celor cărora nu le plac alimentele, le iau acasă să le dea unor bătrâni necăjiți, la câine sau la pisică”, a spus profesoara Mariana Tăbâltoc,  directorul Școlii Gimnaziale din comuna Bîra.

Comentarii

WORDPRESS: 0