HomeActualitateRoman

Câinii fără stăpân ne costă o avere

Întreţinerea lunară a câinilor din adăposturile administrate de Municipal Locato costă 30.000 de lei. O cameră frigorifică pentru depozitarea cadavrelor câinilor a costat aproximativ 20.000 de lei.

Gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Roman este o activitate destul de costisitoare pentru bugetul local, din cauza condiţiilor impuse de legislaţie pentru funcţionarea unui adăpost pentru patrupedele comunitare. De curând, la adăpostul de câini fără stăpân a fost realizată o cameră frigorifică pentru depozitarea cadavrelor câinilor. Existenţa unei asemenea camere a costat bugetul local aproximativ 20.000 de lei, dar administraţia locală a fost nevoită să suporte costurile.

Lunar, pentru funcţionarea adăpstului de câini se cheltuie în jur de 30.000 de lei. Banii se duc pe mâncare, medicamente, intervenţii chirurgicale şi sterilizarea animalelor, plata utilităţilor şi a salariilor celor care muncesc acolo. Adăpostul a fost preluat în administrare de SC Municipal Locato SA pe 30 decembrie 2009. În 2013, aproape 600 de patrupede au fost culese de pe stradă şi duse la acest adăpost.

Cei care vor să ia un animal de companie acasă de la acest adăpost trebuie să plătească o taxă de adopţie de 50 de lei, iar pentru câinii revendicaţi mai există o taxă de cinci lei pe zi pentru cazare şi hrană.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Olivia 8 ani ago

    La cati bani se duc pe ajutoare sociale pt persoane care nu merita, care nu aduc nici un folos societatii,…Plus ca nu sunt in adapost asa de multi caini, se omoara destui, nu fac atata paguba. Suntem fiinte superioare (cica) deci trebuie sa avem grija si de ei, nu doar de scursurile societatii care au doua picioare dar au pretentii de oameni. Asa cum se aloca fonduri pt sport, cultura si altele,.. trebuie si pt ingrijirea cainilor.

  • Corect mai putin bani pentru ,,distractii,,si tot felul de activitati,culturale,mai putin bani pentru exact ,cine nu merita(lenesii si puturosii societatii),celor care fug de munca si atunci se pot aloca bani si pentru ingrijirea si hranirea acestor fiinte,nevinovate,cainii.