Câinii fără stăpân din mediul rural ar putea fi aduși la Roman

HomeSocial

Câinii fără stăpân din mediul rural ar putea fi aduși la Roman

 

 

Municipiul Roman ar putea gestiona, în viitor, problema câinilor fără stăpân din comunele limitrofe. Anunțul a fost făcut miercuri, 28 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Lucian Micu, care a precizat că a purtat astfel de discuții cu primarii a cinci comune din zonă și că va fi organizată și o întâlnire într-un cadru mai amplu cu toți primarii comunelor din Asociația Roman Metropolitan pe această temă.

Decizia vine în contextul în care toate unitățile administrativ-teritoriale sunt obligate să înființeze în subordine servicii de gestionare a câinilor fără stăpân sau să încheie un contract cu un operator specializat.

„În ultima perioadă, am primit mai multe solicitări de la primarii din Asociația Roman Metropolitan în ceea ce privește o colaborare cu societatea Municipal Locato, cea care gestionează câinii fără stăpân. Există o obligație legală pentru ei fie să își amenajeze astfel de servicii în subordine, fie să încheie un contract de colaborare. E foarte greu pentru aceste comune să își organizeze un serviciu propriu. Mai mult decât atât, zic eu că o parte din câinii fără stăpân care mai ajung pe raza municipiului Roman provin, poate, și din aceste comune, și vom gândi un tarif pentru aceste comunități, astfel încât să suporte și ei o parte din ceea ce înseamnă capturarea câinilor fără stăpân de pe raza comunelor lor și aducerea lor la adăpostul din Roman. În perioada următoare vom lua în calcul o astfel de colaborare”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Conform precizărilor acestuia, în momentul de față, în adăpostul pentru câini fără stăpân de la Roman se află 67 de patrupede, dintre care 14 capturate în ultima săptămână.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0