Prima paginăSocialSanatate

Cadrele medicale din sate sunt pe baricade

Dimensiune text

Medicii şi farmaciştii navetişti care activează în comunele din jurul Romanului au fost la datorie în zilele când ninsoarea şi viscolul s-au abătut asupra satelor.

„În comuna noastră îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie. Unul face naveta din comuna vecină, Bîra, celălalt vine de la Roman. Drumul judeţean DJ 207A care traversează comuna Boghicea a fost deszăpezit de utilajele SC Darcons SRL. Au acţionat în fiecare zi pentru curăţirea drumului. În aceste condiţii, medicii şi farmacista au putut ajunge la cabinetele medicale, respectiv la farmacie”, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Farmacista care activează la punctul farmaceutic din comuna Boghicea a putut ajunge şi la unitatea din comuna Stăniţa. „Satele comunei nu au stat înfundate mai mult de o jumătate de oră. În aceste condiţii, medicul şi farmacista au ajuns fără probleme în comună”, a spus Laurenţiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stăniţa.

Și în comuna Oniceni, medicii care activează la Centrul Medical de Permanenţă au fost la datorie. „Comuna noastră are un medic de familie şi un farmacist. Alţi patru medici activează în cadrul Centrului Medical de Permanenţă. Cu excepţia farmacistei, toate cadrele medicale sunt navetiste. În zilele cu ninsoare şi viscol, au fost asigurate condiţiile să poată ajunge în comună. Nu au existat, în acele zile, probleme medicale deosebite”, a spus Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0