HomeSocialSanatate

Cadre medicale prinse la fumat în spital

În timpul unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Neamţ la spitalele din judeţ, 11 cadre medicale de la Spitalul Municipal Roman au fost depistate fumând în cadrul unităţii sanitare.

Pe parcursul lunii martie, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ au efectuat controale în unităţile sanitare din judeţ, la cererea Ministerului Sănătăţii, care au vizat condiţiile igienico-sanitare, dar şi respectarea prevederilor legale privind fumatul în spaţiile publice. Printre neregulile majore descoperite la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman se numără: lipsa unui rezervor de apă, care se află deja pe lista de investiţii a spitalului, lipsa certificatelor de noţiuni fundamentale de igienă asupra tuturor angajaţilor din spital, lipsa colectării deşeurilor pe categorii, conform Ordinului 1226/2012, motiv pentru care s-au dat patru sancţiuni. În ceea ce priveşte nerespectarea prevederilor privind fumatul, inspectorii DSP au surprins şi sancţionat, cu câte 500 de lei fiecare, 11 cadre medicale care fumau în interiorul instituţiei sanitare. Aceste nereguli se adaugă la cele privind curăţenia, descoperite la secţiile de Psihiatrie, Dermatologie şi Boli Infecţioase, unde se pregătesc deja lucrări ample de igienizare.

La Spitalul Judeţean Neamţ s-au acordat două sancţiuni persoanelor care au fost surprinse fumând şi alte 14 sancţiuni pentru nerespectarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Comentarii

WORDPRESS: 0