Cabinetele private ale medicilor s-ar putea muta în spitale

Ministerul Sănătății a anunțat că noua lege a Sănătății va aduce modificări substanțiale în ceea ce privește funcționarea spitalelor. Una dintre ele se referă la transformarea acestora în fundații.

 

 

În opinia Ministerului Sănătății, principalul avantaj al măsurii va fi că se va rezolva problema personalului.
În prezent, spitalele trebuie să aibă un anumit număr de angajați pentru a se încadra într-o limită legală de cheltuieli de personal.
Transformarea în fundații ar permite spitalelor să aleagă angajați, să scoată posturi la concurs atunci cînd va fi nevoie, să remunereze activitatea fiecăruia în funcție de calitatea și volumul muncii, dar și libertatea de a efectua o activitate privată în sistemul public care să aducă beneficii spitalului.
Conform Ministerului Sănătății, în multe spitale activitatea medicală se reduce după ora 13, iar medicii preferă să lucreze în privat, iar noua lege va da posibilitatea ca aceste activități să se desfășoare în spitale.

O astfel de lege trebuie foarte bine gîndită, pentru că un spital trebuie să asigure anumite condiții – de cazare, de dotare, pentru a permite o activitate medicală privată. Trebuie o întreagă infrastructură, iar activitatea privată trebuie foarte bine urmărită. Cel mai important lucru este să nu se confunde resursele financiare private și publice„, a apreciat medicul Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!