Prima paginăSocial

Ca de primăvară: 11 asociații din Roman sunt amenințate cu debranșarea de la apă

Ca de primăvară: 11 asociații din Roman sunt amenințate cu debranșarea de la apă

Dimensiune text

 

11 asociații de proprietari din Roman sunt amenințate cu debranșarea de la furnizarea apei potabile. Este vorba despre asociații de proprietari care au datorii, au și eșalonări la plată semnate cu ApaServ, dar care nu au fost respectate. În alte localități din Neamț, s-a trecut deja la debranșarea rău-platnicilor.

Primarul Lucian Micu a fost cel care a anunțat faptul că sunt asociații de proprietari din Roman care riscă debranșarea, promițând că se va implica pentru o mai lungă păsuire, dar făcând un apel și către romașcani să încerce să-și achite întreținerea. ApaServ este o societate privată, subordonată, ca și management, Consiliului Județean. Conform ApaServ, în Roman sunt 11 asociații de proprietari care au întârzieri la plată, din care una este deja notificată pentru debranșare. Celelalte au eșalonări asumate, dar pe care, spun cei de la ApaServ, nu le-au respectat. În pericol de a rămâne fără apă potabilă sunt asociațiile: 13, 28, 29 NT, 52, 50S, 35, 4 RM, 27, 59, 19 și M15A. Ultima din această înșiruire este deja notificată în vederea debranșării. Vorbim de o singură scară de bloc, astfel încât există pericolul ca apa să se ia la toți cei care locuiesc în imobil.

Pentru celelalte asociații, s-au încheiat procese verbale de eșalonare la plată, dar reprezentanții ApaServ spun că ratele stabilite nu au fost achitate. Asta înseamnă că, dacă locatarii nu își vor achita parte din datorii, ApaServ va trimite notificare în vederea debranșării, iar cei de la asociație decid, funcție de datoriile înregistrate, care sunt scările sau blocurile ce vor rămâne fără apă.

Pe 22 martie, ApaServ a sistat furnizarea apei potabile în cinci asociații de proprietari din Piatra Neamț. Pe 15 martie, compania județeană a notificat pentru debranșare și 48 de asociații de proprietari din Tîrgu Neamț.

La Roman, asociațiile „amenințate” cu debranșarea au facturi neachitate de la 2 la 7 luni.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Apa mai ține asociațiile …în rest,gazul,electricitatea,sunt contorizate pe fiecare …
    Visez la înființarea unor „asociații de case,vile”…să văd cum e oprită apa pe toată strada, (de ex. Bistriței) pentru o casă cu restanțe …dar, legile sunt pentru cei din bloc.
    Strada nu are pierderi …numai scara …Ptiu!

  • de ce nu accepta Apaserv incheiere de contracte individuale pentru cei care au montat apometrul la usa apartamentului ?
    la energie electrica si la gaz se poate.la apa nu !