Prima paginăEducatie

Bursierii Marsat primesc 10.000 de lei înainte de vacanță

Dimensiune text

Cei zece elevi beneficiari ai burselor Marsat sunt aşteptaţi luni, 25 mai, la ora 13.30, la sediul redacţiei Ziarului de Roman, pentru a-şi primi banii pentru ultimul semestru al acestui an școlar.

Elevii care beneficiază, în anul şcolar 2014 – 2015, de burse Marsat, în cadrul proiectului „Investim în peformanţă, investim în viitor”, sunt aşteptaţi luni, 25 mai, la ora 13.30, la sediul redacţiei Ziarului de Roman, pentru a-şi primi bursele în valoare de câte 1.000 de lei pentru fiecare. Pe lista bursierilor se regăsesc zece elevi de la liceele şi şcolile generale din oraş, elevi de excepţie, proveniţi din familii modeste, care primesc, prin acest program, sprijin pentru a-şi putea construi mai uşor un drum în viaţă. Aceasta este cea de-a patra ediţie a proiectului „Investim în performanţă, investim în viitor”, un parteneriat derulat de Ziarul de Roman şi SC Marsat, cu sprijinul omului de afaceri Vasile Balcan. Cuantumul bursei este de 1.000 de lei pe semestru.

Liliana Irina Ghiuzan este elevă în clasa a XII-la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, este cea mai bună elevă din clasă, deşi face în fiecare zi naveta de la Adjudeni, iar acasă are grijă şi de sora ei mai mică, diagnosticată cu tetrapareză spastică. Liliana poartă un aparat auditiv, pentru că, în urma mai multor infecţii, a rămas cu deficienţe de auz.

Alexandra Ioana Calistru este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi este o campioană la sport şi la şcoală. Alexandra este din Rediu, comuna Bîra, şi a început să facă atletism de performanţă din clasa a VI-a. La început a făcut naveta, dar, pentru că programul era prea aglomerat, s-a transferat la Școala „Vasile Alecsandri”, unde a fost printre cei mai buni elevi din clasă. Alexandra este campioană naţională la alergări şi printre cei mai buni elevi din clasă la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, profilul ştiinţele naturii, pentru că visul Alexandrei este acela de a deveni medic.

Paul Lucaci este elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, şi face în fiecare zi naveta de la Sagna. Rezultatele obţinute în anii de liceu de până acum îl recomandă pe Paul ca pe viitorul şef de promoţie al generaţiei sale. Paul este pasionat de matematică, realizând performanţa de a fi participat la olimpiada naţională de matematică „Adolf Haimovici”, echivalentul olimpiadei de matematică organizată de Ministerul Educaţiei pentru liceele tehnice şi tehnologice.

Alexandra Vătămănelu este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, face naveta de la Adjudeni, este pasionată de chimie şi are în palmares o participare la olimpiada naţională de chimie, ca elevă în clasa a X-a.

Andrei Apreutesei este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Roman, de loc este din comuna Stăniţa şi anul trecut a obţinut o menţiune la olimpiada naţională de teorie sportivă. Premiul obţinut de Andrei este cu atât mai valoros cu cât face naveta cu trenul şi, de multe ori, îşi face temele pentru a doua zi în tren.

Robin Cristian Ciocan este unul dintre cei mai buni elevi de la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”. Împreună cu cele două surori mai mici, Andra şi Alina, face zilnic naveta de la Miron Costin, traversând, practic, oraşul pentru a ajunge de la locul în care îi lasă autobuzul la şcoală.

Andreea Iuliana Iuştiuc este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Face în fiecare zi naveta de la Poienari. Locuieşte împreună cu mama sa şi doi fraţi mai mici în casa bunicii, singurul venit al familiei fiind cel câştigat de mama sa, care lucrează într-o fabrică de confecţii din Roman.

Teodora Arabu, cea mai mică bursieră, este elevă în clasa a IV-a la Școala din Cordun şi este o mică artistă, pianistă de succes a Școlii ”Sergiu Celibidache” din Roman. În portofoliul său a adunat numeroase diplome şi premii la concursurile de specialitate. Calităţile sale native, dublate de putere de muncă şi perseverenţă, sunt premisele sigure pentru viitoarea carieră artistică a Teodorei.

Alexandra Varea este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, lidera incontestabilă, şi recunoscută de toţi colegii, a generaţiei sale. Alexandra şi sora ei mai mică sunt crescute de bunică, după ce tatăl său şi-a părăsit familia cu mai mulţi ani în urmă, iar mama sa a plecat să muncească în străinătate.

Andrei Cristian Bereanu este elev la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, în clasa a X-a, pasionat de calculatoare şi informatică. Andrei locuieşte, la Gâdinţi, doar cu mama sa.

COMENTARII

WORDPRESS: 0