Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată în acest an pe 18 octombrie

HomeEconomie

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată în acest an pe 18 octombrie

 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță organizarea bursei locurilor de muncă pentru absolvenți în data de vineri, 18 octombrie. Evenimentul va avea loc la nivelul celor 42 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Anul trecut, în județul Neamț, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat 76 de agenți economici (32 la Piatra Neamț, 32 la Roman și 12 la Tîrgu Neamț), care au oferit 686 locuri de muncă vacante. Au participat 536 de persoane, 237 la Piatra Neamț, 190 la Roman și 109 la Tîrgu Neamț, iar ca urmare a acestei acțiuni 31 de persoane au fost angajate pe loc și 192 au fost selectate în vederea încadrării. Din cele 192 persoane selectate pentru interviu au fost angajate 80, din care șapte persoane absolvente de studii superioare.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. La acest eveniment, pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

„Locațiile de desfășurare a bursei în București și în țară, programul, numărul estimativ al locurilor de muncă oferite de angajatori, precum și alte detalii, vor fi anunțate în timp util, de aceea, recomandăm persoanelor interesate să urmărească site-ul (www.anofm.ro) și pagina de facebook (https://www.facebook.com/fiiinformat/) ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Totodată, agenții economici care doresc să participe la această acțiune organizată la nivel național se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora au sediul, datele de contact ale acestora fiind disponibile pe pagina www.anofm.ro, la secțiunea Contact/Contact AJOFM. Precizăm că participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este gratuită atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, precizează reprezentanții ANOFM.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0