Bugetul Romanului pe 2023, în dezbatere publică

HomeSocial

Bugetul Romanului pe 2023, în dezbatere publică

Primăria municipiului Roman a lansat în dezbatere publică joi, 5 ianuarie, proiectul de buget al orașului pentru acest an. Primăria Roman a inițiat procedura de consultare publică privind proiectul de buget pe anul 2023 în conformitate cu Legea nr.52/ 2003 privind transparența decizională.

Documentul poate fi consultat pe site-ul instituției, la acest link: https://primariaroman.ro/05-01-2023-consultare-publica-proiect-buget-2023/. Tot aici pot fi găsite și listele de investiții programate pentru acest an, din bugetul local (5,5 milioane de lei) și investiții cu finanțări externe nerambursabile (106,3 milioane de lei).

„În 2023, mi-am propus crearea unui echilibru între cele mai importante aspecte: infrastructura de apă, infrastructura rutieră și cea pentru transport, sănătatea, educația, sportul, mediul și siguranța. Vom continua proiectele europene – atragerea de fonduri prin PNRR, «Anghel Saligny» și CNI, va conduce la o creștere semnificativă a condițiilor de viață. Vorbim de un număr de 29 de proiecte, aflate acum în faza de implementare sau proiecte semnate, care vor debuta în acest an. Bugetul propriu va răspunde nevoilor urgente pe care le avem, astfel încât vom continua cu precădere investițiile în rețeaua de apă. Pe lângă refacerea rezervorului de apă de 5000 mc de la gară, am prevăzut una dintre cele mai importante lucrări – schimbarea conductei de alimentare cu apă potabilă pe strada Smirodava și refacerea integrală a infrastructurii pentru traficul auto și pietonal. Totodată, lucrările de sectorizare și debitmetrie vor continua, fiind identificate în acest moment 4 zone de intervenție. Lucrările de modernizare a Policlinicii, vor începe și ele în acest an, cu prima etapă – cea de termoizolare, iluminatul LED va fi extins și în zonele unde sursele nu au fost încă înlocuite. Nevoia locurilor de parcare există în continuare, motiv pentru care vom sistematiza mai multe zone, programul de reabilitare al locurilor de joacă va continua cu schimbarea la față a altor părculețe din municipiu, vom avansa programul plantărilor și punerea în valoare a spațiilor verzi”, a transmis primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect pot fi depuse până la data de 20 ianuarie 2023 la Biroul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Roman sau pe adresa de e-mail: admpublica@primariaroman.ro.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0