Prima paginăSocialSanatate

Bonusuri pentru medici, în funcţie de implicare şi eficienţă

Dimensiune text

Cei aproximativ 70 de medici de la Spitalul Roman vor putea fi recompensaţi, pe lângă salarii, cu bonusuri, în funcție de performanță.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine că veniturile medicilor ar trebui să fie în funcţie de performanţa şi eficienţa acestora în timpul programului. Cei aproximativ 70 de medici de la Spitalul Muncipal de Urgenţă Roman primesc, în prezent, doar salariile stabilite prin lege. „Am înfiinţat un grup de lucru al Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor din România, pentru a realiza un proiect de lege care urmăreşte majorarea veniturilor medicilor şi personalului medical. Îmi doresc ca veniturile să fie în funcţie de implicare, performanţă şi eficienţă, iar atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului să fidelizeze medicii, prin acordarea de bonusuri. De asemenea, coplata la externare, introdusă anul trecut, care şi-aşa nu aduce multe venituri pentru unităţile medicale, ar trebui să se ducă direct la cadrele medicale. De la anul, această coplată o vom îndrepta pentru stimulentele acestea pentru medicii care îşi dovedesc eficienţa”, a spus ministrul Sănătăţii.

Această măsură nu este comentată de managerul Spitalului Roman, care afirmă că nu ştie cum ar putea fi realizată. „În acest moment, cei aproximativ 70 de medici de la Spitalul Roman primesc numai salariile cuvenite prin lege, fără alte adaosuri. Despre acordarea de bonusuri nu vreau să comentez nimic. Nu ştiu cum ar putea fi cuantificate eficienţa şi implicarea”, a spus medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0