Prima paginăNeamt

Bolile cronice fac ravagii în județ

Dimensiune text

De la an la an, tot mai mulți nemțeni sînt măcinați de boli cronice. Medicii pun acest lucru pe seama veniturilor  mici, a stilului  de viață dezechilibrat, a alimentației  nesănătoase și a creșterii factorilor de stress. Nici cei mici nu o duc mai bine. În România anului 2012, în județ încă mai există copii rahitici și anemici, cauza principală fiind alimentația sărăcăcioasă.

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Neamț, la sfîrșitul anului 2011, în evidențele medicilor de familie se aflau 3.898 de persoane care suferă de gușă simplă și nodulară netoxică, în creștere cu peste 100 de cazuri față de anul 2010.
În ceea ce privește diabetul, în evidențe se aflau anul trecut nu mai puțin de 15.999 de persoane, în creștere cu peste 500 de cazuri față de 2010. Practic, peste 10% din populația județului suferă de o formă de diabet.
Și numărul cazurilor de malnutriție a crescut. Dacă în 2010 se înregistrau 269 de cazuri, la sfîrșitul anului trecut numărul lor a ajuns la 283.
Rahitismul e în ușoară scădere, în evidențele medicilor aflîndu-se 71 de copii, cu 10 mai puțin față de anul 2010.
Și sănătatea mintală a locuitorilor din județ se degradează an de an. Astfel, dacă în 2008, în evidențele medicilor de familie erau înscrise 6.749 de persoane cu tulburări mintale, la sfîrșitul anului trecut numărul lor a ajuns la 8.155.

Problema cea mai mare de sănătate o reprezintă bolile de inimă, care, an de an, fac noi mii de victime. Astfel, dacă în 2008 se înregistrau 52.754 de persoane cu boli hipertensive, la sfîrșitul anului trecut, în evidențe erau 63.729 de bolnavi cu boli hipertensive.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • emi 9 ani

    SARACIA!Este factorul care ocupa primul loc in aceasta problema!Cind unii,dealtfel foarte putini au totul(vile,masini de lux,conturi si afaceri in strainatate)bineinteles ca nu din munca cinstita…altii sint furati zi de zi,tratati ca sclavii si prostiti.Pensii de 200 euro,salarii de nimic,populatie saraca, bolnava si batrina–Aici s-a dorit sa se ajunga de catre tradatorii si vinzatorii tarii.Acestia sint cei mai mari criminali din istoria Romaniei,care trebuiesc ucisi fara mila atit ei cit si familiile lor mafiote si numai asa tara va fi salvata de acesti serpi.