Prima paginăSport

Bogdan Sava, al treilea la Memorialul „Marcel Andreescu” la șah

Dimensiune text

Șahistul romașcan Bogdan Sava (foto) s-a clasat pe locul al treilea la Memorialul „Marcel Andreescu”, de la Galați, la egalitate de puncte, cinci, cu alți doi participanți la concursul omologat de Federația Română de Șah și de Federația Internațională (FIDE).

 

 

La întreceri au luat parte 47 de jucători din Galați, Huși, Târgoviște, Focșani, Brăila, Chișinău, Iași, Bârlad și București. Locul I, după șapte runde, a fost ocupat de Cristian Venețianu (Târgoviște), cu 6 puncte, poziția a doua revenindu-i lui Mihai Strâmbu (Focșani), cu 5,5 puncte.

„Cred că am avut un concurs bun, am făcut remize cu clasații pe locurile 1, 2, 5 și 7 și am câștigat trei partide, foarte grele și cu adversari foarte valoroși, dintre care zece cu pretenții la podium. În penultima rundă am remizat cu favoritul 2, învingătorul, iar în ultima am avut remiză cu favoritul numărul 1, ocupantul loculu 5. Am fost singurul participant din județul Neamț și consider că reprezint onoarea tuturor șahiștilor din județ. Sunt satisfăcut de rezultat, față de anul trecut. Am câștigat și circa 10 puncte la ratingul ELO. Probabil, următoarea mea participare va fi în luna august, la Festivalul Sadoveanu din Iași”, a afirmat Bogdan Sava.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0