Prima paginăSport

Bogdan Sava a remizat cu un mare maestru internațional

Dimensiune text

În perioada 5-8 aprilie, la Bicaz s-a desfășurat cel mai puternic turneu de șah din județul Neamț de după 1989, organizat de Clubul de Șah Bicazul.

 

 

Au participat 50 de sportivi cu vîrste între 6 și 76 de ani, printre care un mare maestru internațional – Vasile Sănduleac (Republica Moldova), patru maeștri internaționali, un maestru național și opt candidați de maestru.

În urma celor șapte runde desfășurate în sistem elvețian (funcție de punctajul după fiecare rundă), cîștigător a devenit marele maestru Sănduleac (5 victorii, 2 remize), urmat de maeștrii internaționali Lucian Filip (Iași) și Costel Burnoiu (București) cu 5,5 puncte. Romașcanul Bogdan Sava, plecat de pe locul 8 ca favorit, a obținut doar locul 10, cu patru victorii, o remiză și două, fiind nemulțumit de rezultat.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

„Știam că va fi un concurs foarte puternic și m-am bucurat că mă voi confrunta cu jucători de frunte care, de obicei, nu calcă prin Neamț. Totuși, eforturile președintelui Asociației Județene, Sebastian Volcinsche, au dat roade. S-au oferi premii generoase, cu sprijinul Primăriei Bicaz, care au atras jucători cu titluri internaționale, inclusiv din Republica Moldova și Germania. Consider că nu am jucat neapărat rău, deși am pierdut două partide, prima și ultima, una fiind la un jucător mult mai slab cotat, iar cealaltă la favoritul numărul doi, Costel Burnoiu. A fost prima remiză obținută de mine la un mare maestru și consider o onoare că a fost una dintre cele doar două remize acordate de cîștigător. Recunosc, în decizia sa a contat și tactica de concurs, pentru a juca ultima rundă cu piesele albe și a obține și în acea partidă măcar remiză. Totuși, este neobișnuit ca un mare maestru să facă remiză rapid cu un jucător cotat cu peste 200 puncte mai puțin și fără măcar titlul de maestru, eu fiind doar candidat la acest titlu sportiv. Cel mai bine dintre jucătorii nemțeni s-a clasat Virgil Dumitrescu”, a declarat Bogdan Sava.

COMENTARII

WORDPRESS: 0