Prima paginăRoman

Blocul cu bulină costă cît trei blocuri

Dimensiune text

Consolidarea și reabilitarea imobilului au costat circa 75 de miliarde de lei vechi. Asta în timp ce construcția unui bloc nou cu 40 de apartamente costă 25 de miliarde de lei vechi.

 

În toamna acestui an sau, cel mai tîrziu, în prima parte a anului viitor, locatarii „blocului cu bulină” se vor putea întoarce acasă. 60 de miliarde de lei vechi s-au cheltuit, de-a lungul timpului, pentru reabilitarea și consolidarea acestui bloc, alte 14,5 miliarde de lei vechi fiind necesare pentru finalizarea lucrărilor.

Consolidarea „blocului cu bulină” a fost întîrziată de firma Romconstruct Ploiești – cîștigătoarea licitației pentru realizarea lucrărilor – și de societatea Romconstruct Roman – căreia cîștigătoarea licitației i-a subcontractat lucrările. „Ambii constructori nu au respectat termenele de execuție, deși existau promisiuni de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului că vom primi bani suficienți pentru finalizarea lucrărilor. Ulterior, Romconstruct Ploiești a și intrat în insolvență. Am reziliat contractul cu Romconstruct Ploiești după doi ani de zile, timp  în care am fost nemulțumiți de faptul că firma nu respecta termenele de execuție. Apoi, am organizat o nouă licitație pentru stabilirea firmei care va încheia lucrările de reabilitare a acestui bloc – realizarea instalațiilor interioare și exterioare, a ultimelor finisaje și reabilitarea unei mici porțiuni exterioare a blocului. Licitația a fost cîștigată de firma Romconstructor SA Bacău, iar lucrările vor începe imediat ce vom primi ultimii bani necesari de la minister, adică încă 14,5 miliarde de lei vechi„, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

În cazul în care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului va da, în perioada imediat următoare, undă verde finanțării, lucrările se vor încheia în acest an. În caz contrar, locatarii „blocului cu bulină” se vor putea întoarce acasă în anul 2013.
În total, reabilitarea „blocului cu bulină” va costa 75 de miliarde de lei vechi. Spre comparație, construirea unui bloc de locuințe sociale cu 40 de apartamente costă 25 de miliarde de lei vechi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0