Prima paginăSocialReligie

Biserica din Băhnişoara a fost sfinţită

Dimensiune text

Lucrările de construcţie au început în anul 1992 şi au fost realizate cu sprijinul localnicilor. Slujba de sfinţire a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi.

biserica BahnisoaraToată suflarea localităţii Băhnişoara, din comuna Bahna, a participat duminică, 5 octombrie, la slujba de sfinţire a noului lăcaş de cult, cu hramul Sfântul Dumitru. Evenimentul spiritual a încununat eforturile de peste două decenii ale credincioşilor din satul Băhnişoara, care, sub coordonarea preotului Marius Ciprian Popa, au reuşit să ridice „o poartă către cer”. Bucuria a fost trăită deplin de câteva sute de credincioşi, prezenţi, alături de autorităţile locale, la sfinţirea sfântului lăcaş de închinăciune.

„Construcţia acestei biserici a început în anul 1992 şi a fost realizată cu efortul financiar şi uman al localnicilor. Fiind o comunitate mică, de 397 de locuitori, cu o putere economică redusă, administraţia publică locală a contribuit anual, în cei 22 de ani de lucrări, cu fonduri şi materiale pentru construcţia noului lăcaş de cult. Ne-am bucurat şi de sprijinul acordat de câţiva sponsori, oameni cu suflet mare care au dorit să ajute comunitatea din Băhnişoara să-şi împlinească un vis. Mai sunt încă multe lucrări interioare de făcut, dar cel mai greu a trecut”, a precizat Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

biserica BahnisoaraLa eveniment a participat PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, care a slujit alături de un sobor impresionant de preoţi din protopopiatele Roman şi Buhuşi. „Voi aţi fost aleşi de Dumnezeu să faceţi această ctitorie sfântă, să ridicaţi o poartă a cerului, un loc de întâlnire cu Dumnezeu. Uitaţi necazurile, uitaţi jertfa şi osteneala şi mulţumiţi-i lui Dumnezeu pentru că aveţi această frumoasă biserică”, au fost cuvintele adresate mulţimii de către ierarh.

„În sat sunt mulţi oameni în vârstă, care trebuiau să

biserica Bahnisoara

parcurgă kilometri pentru a ajunge la biserica din satul vecin. Sătenii sunt foarte mândri de biserica lor, pentru că este făcută prin strădania lor”, a explicat primarul comunei Bahna. Dacă multe biserici din Protopopiatul Roman au fost construite cu sprijinul unor firme de construcţii, în cazul bisericii din Băhnişoara localnicii s-au dovedit a fi meşteri pricepuţi.

Pentru întreaga activitate desfăşurată, preotul Marius Ciprian Popa a primit distincţia de iconom stavrofor din partea ierarhului.

Biserica din Băhnişoara este al zecelea lăcaş de închinăciune construit în comuna Bahna, în cele opt sate componente.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0