Biruința Gherăești a câștigat Cupa Satelor la oină

Home

Biruința Gherăești a câștigat Cupa Satelor la oină

 

Cupa Satelor la oină, care a avut loc în acest week-end la Negrilești, județul Bistrița-Năsăud, și la care au participat 11 echipe, un record de participare pentru o competiție de seniori în ultimii 25 de ani, s-a încheiat cu victoria jucătorilor echipei Biruința Gherăești, care s-au impus în finală, după un meci dramatic, cu 16-14, în fața consătenilor de la Brigada Gherăești, câștigătoarea ediției anterioare a competiției. În urma acestei victorii, Biruința a obținut și dreptul de calificare directă la Cupa Regelui, ediția 2018.

În semifinale, Biruința a învins Izvorul Chiuiești (Cluj), cu scorul de 15-5, în timp ce Brigada a trecut de Stejarul Pârcovaci (Iași) cu 20-9. În finala mică, Stejarul Pârcovaci a învins Izvorul Chiuiești cu 18-11.

Au luat parte la Cupa Satelor la oină 2017 echipele: AS Venus Negrilești (Bistrița-Năsăud), CS Brigada Gherăești (Neamț), CS Biruința Gherăești (Neamț), CS Stejarul Pârcovaci (Iași), AS Autorom Pădureni (Vaslui), CS Curcani (Călărași), CS Dinamic Coruia (Maramureș), CS Juventus Olteni (Teleorman), CS Izvorul Chiuiești (Cluj), CS Spicul Horia (Constanța), AS Avântul Frasin (Suceava).

Rezultatele din faza superioară a turneului

Sferturi de finală:
– Stejarul Pârcovaci (Iași) – Dinamic Coruia (Maramureș) 16-9
– Biruința Gherăești (Neamț) – CS Curcani (Călărași) 20-13
– Izvorul Chiuiești (Cluj) – Juventus Olteni (Teleorman) 13-10
– Venus Negrilești (Bistrița Năsăud) – Brigada Gherăești (Neamț) 8-12

Semifinale:
– Biruința – Izvorul 15-5
– Brigada – Stejarul 20-9

Finala mică: Stejarul – Izvorul 18-11
Finala Mare: Biruința – Brigada 16-14

Echipa Biruința Gherăești, antrenata de Ioan Chifan și Mihai Blaj, a avut în componență următorii jucători: Mihai Gherghel, Mihai Mătălică, Cosmin Roca, Emilian Blaj, Emilian Mihăluțe, Alexandru Andrei, Dragoș Bereșoaie, Petru Gherghel, Petru Andrei, Cozmin Trifaș, Gabriel Sulteș și Florin Popovici. Mihai Mătălică a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

„Deplasarea la Negrilești s-a făcut cu sprijinul Primăriei Gherăești și al președintelui clubului, Adrian Andrei. Pentru cei ce nu cunosc istoria sportului nostru național, oina, reamintim faptul că echipa Biruința a câștigat opt dintre ultimele zece ediții disputate ale acestei competiții”, a afirmat antrenorul Mihai Blaj.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0