Prima paginăEconomie

Birou unic pentru oamenii de afaceri din Neamţ, pentru documente şi avize

Birou unic pentru oamenii de afaceri din Neamţ, pentru documente şi avize

Dimensiune text

 

Consiliul Judeţean Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Ionel Arsene, a organizat joi, 18 august, o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor din judeţ care au atribuţii de eliberare a avizelor şi a autorizaţiilor. Preşedintele Arsene le-a cerut celor prezenţi să vină cu propuneri şi soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite către populaţie.

„Am organizat azi această întâlnire deoarece vreau să ştiu starea actuală a proiectelor din judeţul Neamţ. Vreau să avem o colaborare cât mai bună, în interesul nemţenilor, deoarece toate proiectele pe care le realizăm sunt pentru aceştia, pentru a avea un trai mai bun. Voi fi atent ca termenele proiectelor desfăşurate în judeţ să fie respectate cu sfinţenie, pentru că nu îmi doresc amânări la proiecte de interes pentru judeţul Neamţ. De aceea, eliberarea avizelor şi a autorizaţiilor joacă un rol cheie în tot acest angrenaj şi sper ca din partea dumneavoastră să existe o deschidere pentru a putea avea o colaborare cât mai bună. Nu mai vreau scuze pentru a justifica amânări, vreau soluţii şi vreau măsuri concrete, din partea dumneavoastră şi a tuturor instituţiilor implicate în proiectele de dezvoltare, asta mai ales în perspectiva noului exerciţiu financiar 2014 – 2020 al Uniunii Europene”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Una dintre deciziile importante luate în cadrul întâlnirii a fost înfiinţarea unui birou unic, destinat special oamenilor de afaceri din Neamţ, în cadrul căruia să fie oferite toate documentele şi avizele necesare desfăşurării activităţii. „Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, va începe demersurile pentru înfiinţare unui birou unic, care să-i ajute pe oamenii de afaceri să obţină toate informaţiile necesare direct de la reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor care au legătură cu operatorii economici. Această iniţiativă doreşte să răspundă cerinţelor oamenilor de afaceri cu care am întâlniri permanente şi reprezintă doar un prim pas în ajutarea mediului de afaceri de la Neamţ”, a afirmat Ionel Arsene.

La discuţii au luat parte prefectul Niculina Dobrilă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, Mihai Apopii, reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ, primari şi responsabili din compartimentele de urbanism ale oraşelor şi comunelor din Neamţ. Preşedintele Arsene a solicitat, la finalul întâlnirii, sinteza problemelor identificate care excedează competenţele locale, pentru a fi transmise autorităţilor centrale competente.

intalnire CJ avize 1

intalnire CJ avize 2

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0