Prima paginăRural

Birou de Evidența Populației la Săbăoani

Dimensiune text

Activitatea Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei din Săbăoani va începe la 15 iunie.

 

 

În comuna Săbăoani va funcționa din această vară Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei (SEIP). Avizarea și finanțarea acestui serviciu au fost făcute de Ministerul Administrației și Internelor (MAI) în urma demersurilor întreprinse de autoritățile locale.

„În motivația de înființare a Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei a contat faptul că Săbăoani este cea mai mare comună ca număr de locuitori din zona Moldovei și, în consecință, este necesară eliberarea de către admnistrația publică a unui număr mare de adeverințe pentru preschimbarea documentelor de identitate. Un alt argument pentru înființarea acestui serviciu a fost acela că aproape 4.000 de locuitori sînt plecați în afara granițelor țării, ei revenind în țară, în cele mai multe cazuri, pentru aceste documente. De asemenea, bătrînii nevoiți să-și schimbe buletinul trebuiau să meargă la Roman și să îngroașe rîndurile celor care solicită acest serviciu”, a declarat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

SEIP Săbăoani va funcționa în fosta școală de băieți a localității, o construcție cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale au reabilitat-o în întregime.

„Clădirea a fost reabilitată integral, costurile totale ridicîndu-se la 1.700.000 lei. În imobil funcționează deja, de anul trecut, un centru medical aflat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Spațiul rămas a fost ales pentru funcționarea Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei. Dotarea cu mobilier a acestui spațiu va însemna o cheltuială de încă 100.000 lei”, a precizat primarul comunei Săbăoani.

Activitatea SEIP Săbăoani va începe la 15 iunie, atunci cînd atît dotările, cît și angajările vor fi finalizate.

„Am înaintat la Prefectura Neamț documentația pentru ocuparea posturilor unice, care va fi direcționată către Ministerul Administrației și Internelor”, a spus primarul Valeria Dascălu.  Măsura luată de MAI, de înființare a unui SEIP la Săbăoani, vine în sprijinul lucrătorilor din cadrul SEIP de la  Roman, care, prin înființarea unui nou serviciu, descongestionează activitatea biroului din oraș.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • dutu 9 ani

    Ce a facut primarita e bine, dar sa va spun de ce mai este nevoie in Sabaoani : de locuri de munca ! Daca ati reusi sa atrageti investitori straini, romani sau chiar din Sabaoani, sa le creati cateva facilitati (scutiri de taxe/impozite,drumuri asfaltate pentru acces, facilitati pt acces la apa, canalizare, curent, gaze).
    Sunt foarte multi sabaoneni care au facut scoli de meserii profesionale, licee, facultati si pleaca din comuna in alte orase sau in alte tari, pentru ca aici nu au un loc de munca, daca ar fi avut ar fi ramas si ei acasa.