Prima paginăSocial

Birou de eliberări permise auto și sediu nou pentru Pașapoarte, în Pietonalul Ștefan cel Mare

Birou de eliberări permise auto și sediu nou pentru Pașapoarte, în Pietonalul Ștefan cel Mare

Dimensiune text

 

În cadrul unei întâlniri pe care primarul Lucian Micu a organizat-o marți, 21 ianuarie, cu reprezentații mediului de afaceri din Roman, edilul a declarat că, în cel mai scurt timp, în Pietonalul Ștefan cel Mare ar urma să funcționeze un birou de eliberare a permiselor auto, dar și un sediu pentru Serviciul de eliberare a pașapoartelor, care să funcționeze pe parcursul întregii săptămâni, și nu doar o zi pe săptămâna, ca în prezent.

Discuția a pornit de la solicitarea oamenilor de afaceri ca, după finalizarea lucrărilor de modernizare a Pietonalului Ștefan cel Mare, să se identifice și soluții pentru revitalizarea zonei și încurajarea cetățenilor să se bucure de această investiție care a consumat mulți bani în ultimii zece ani. „Orașul este frumos, curat, puțini pot spune asta despre alte orașe din țară. Este bine că se fac investiții, dar acestea trebuie să fie finalizate până la urmă printr-un beneficiu direct. Este nevoie de revitalizarea Pietonalului”, a declarat reprezentantul firmei Mega Fashion.

Primarul Lucian Micu a explicat că, în colaborare cu Prefectura, două dintre serviciile publice din subordinea Instituției Prefectului ar putea să fie înființate în spații din Pietonal: „S-au transmis documentațiile la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a deschide în Pietonal un centru permanent pentru eliberarea pașapoartelor și unul pentru înmatriculări auto și eliberări permise. Avem două spații în Pietonal și le vom ceda cu titlul gratuit celor de la MAI pentru a realiza aceste centre. Este un avantaj și faptul că în Pietonal există sediul CEC, acolo unde se și plătesc taxele pentru permise sau pașapoarte. La aceste servicii de utilitate publică nu se vor adresa numai romașcanii, ci și cetățenii din cele 28 de localități arondate, astfel încât va exista un flux mare de persoane care vor ajunge în Pietonal și, astfel, se creează un suflu activ în întreaga zonă”, a declarat primarul Lucian Micu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Catalin 8 luni

  Aceasta stire este o imensa bucurie pentru mine si o mare realizare pentru romascani. Dupa involutia ce a avut loc in 1989 , aceasta realizare este o evolutie. Este de fapt normalitate dar in Romania noastra normalitatea te emotioneaza ! Pentru ca se va realiza asa ceva nu trebuie sa multumim nici domnului Micu nici MAI si nici Prefecturii ! Doar ne bucuram ca fac ceva pentru salariile pe care le incaseaza. Asta este normalitatea ! Te simti emotionat , nu ? In mod normal nu ar trebui dar …..
  Ani la rand ne-am tocit nervi si ne-am pierdut timpul in drumul spre ” Piatra Neamt ” ! Acolo trebuia sa facem tot ! De la nastere pana la moarte nu puteai ” scapa ” de Piatra Neamt !
  Din punct de vedere al capitalului si al locurilor de munca din domeniul privat , Romanul este net superior ! Piatra Neamt este un oras cu o putere financiara redusa in comparatie cu Romanul.
  Nu uitati niciodata cat de important este mediul privat pentru sanatatea unei economii !
  Niciodata nu mi-a placut Piatra Neamt ! Ar fi putut arata ca un oras cochet din vest sau cu o statiune de ski din Austria.
  Romanul s-a schimbat in bine mult mai mult decat Piatra Neamt !
  Am fost foarte bucuros ca nu mai trebuie sa merg la strand in Piatra Neamt ! Voi fi bucuros ca nu mai trebuie sa urc acele scari la permise si pasapoarte unde acel domn masiv cu statura de rugbist era salutat si adulat mai ceva ca Papa si unde acea domnita cu parul cret si infoiat era sarutata verbal pe maini mai ceva ca o maicuta de la manastire . In fond incasau salarii imense si isi faceau doar treaba. Iar noi stateam la rand-uri…
  O curiozitate : aparatul care elibera bonuri de ordine mai functioneaza sau nu ? Banuiesc ca a costat ceva ? Cine oare l-a platit ?
  Mai mereu mi-am revarsat repulsia pe acest oras , Piatra Neamt , din cauza functionarilor publici cu care eram obligat sa relationez pentru a-mi rezolva treburi aparent banale si normale in alte state menvre din UE. Mereu, Piatra Neamt a fost pentru romascani un „ghiseu”. Sateau separati de noi de parca-i infectam cu ciuma. Stateau mereu dupa usite si ghiseuri mici, cat mai mici…de 30X30 cm asa incat sa nu patrunda respiratia nostra de judeteni.
  Ce faci ? Merg la Piatra ! Te duci la ski ? La teatru ? La mocanita ? La aeroport ? Te urci pe autostrada la Piatra ? Te duci sa te plimbi cu metroul ? Ei…nu ma…ma duc dupa o hartie …. Asa ati supravietuit mereu !!!!
  Faptul ca Piatra Neamt a reusit sa se finanteze a fost doar pentru ca a fost conectat mai bine decat Romanul la banul public pompar de la Bucuresti !
  Romanul este mai sanatos financiar pentru ca exista firme private.
  As putea sa trec cu vederea multe dar nu vreau pentru ca majoritatea din voi ati votat socialismul !
  Piatra Neamt ar fi putut arata ca un nestemat daca era coplesit de investitii straine !
  Dar ati sacrificat totul pentru ca ati dorit sa traiti de pe spatele birocratiei !
  In viata exista scari si de coborat si de urcat !
  Sper ca scarile rulante de la ” permise si pasapoate” sa nu le mai urc si sa nu le mai cobor !

  Acest drept la comentariu mi-l asum si declar cu raspundere ca imi este scarba de cetatenii din Piatra Neamt care au votat socialismul.
  Piatra Neamt este locul unde numarul angajatilor din mediul privat este cel mai mic comparativ cu cei angajati si ancorati in sistemul bugetar.
  In Piatra Neamt un salariat din mediul privat trebuie sa sustina doi pensionari si un angajat platit din bani publici !
  Rusine !