HomeSanatate

Birocrația lasă bebelușii fără lapte praf

O decizie a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a nemulțumit medicii de familie. Aceștia spun că, deși au posibilitatea să transmită, lunar, prin internet, situația sugarilor care beneficiază de lapte praf gratuit, DSP Neamț le-a cerut să vină personal la sediul instituției, cu rapoartele tipărite.

 

 

În acest context, medicul Filip Panait, medic de familie în comuna Bâra, a decis să nu mai furnizeze astfel de rapoarte, cu riscul ca acești copii să nu mai beneficieze de lapte praf. „Până acum, toți medicii trimiteau aceste rapoarte prin internet. Acum, DSP Neamț ne-a comunicat că trebuie să venim personal și să predăm aceste rapoarte. Ne-am întors în timp cu 20 de ani. Într-o eră a internetului, noi suntem sufocați de birocrație. Eu le-am comunicat că nu voi face încă un drum la Piatra Neamț, drum plătit din buzunarul meu, pentru a duce astfel de raportări, când avem posibilitatea să le trimitem pe internet. Sunt dispus să renunț la lapte praf și la vitaminele care se dau prin programul gratuit dacă DSP nu renunță la această măsură. În acest program, la mine la cabinet sunt incluși, lunar, 30 de copii și cam tot atâtea gravide„, a spus medicul de familie Filip Panait.

Nu înțelegem de ce s-a luat o astfel de măsură, având în vedere că cele mai multe cabinete au acces la internet. Este un drum inutil„, a apreciat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0