HomeSocial

Binecuvântare pentru copiii cu handicap fizic

PS Ioachim Băcăuanul a binecuvântat activitatea centrului de kinetoterapie, desfăşurată cu sprijinul financiar al parohiei Precista Mare.

PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, însoţit de protopopul de Roman, preotul Dragoş Munteanu, şi de preoţii Dan Antoce şi Gabriel Buzdugan, de la parohia Precista Mare, a oficiat, duminică 11 mai, o slujbă de sfinţire la sediul Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Roman (ASCHFR). Slujba a marcat şi binecuvântarea ierarhului pentru activitatea de kinetoterapie, desfăşurată în cadrul centrului cu sprijinul financiar al parohiei Precista Mare, care a angajat kinetoterapeutul care lucrează gratuit cu copiii membri ai asociaţiei.

Sala asociaţiei a fost arhiplină, copiii şi părinţii acestora aşteptând cu bucurie acest moment.  „Ceea ce împlinim astăzi aici a crescut ca o sămânţă, din durerea unei mame care a venit la noi, căutând, ca şi în pilda din Duminica vindecării slăbănogului, pe care o sărbătorim astăzi, un om. Prin discuţiile din consiliul parohial am căutat posibilităţi de finanţare pentru a veni în ajutor şi am reuşit să găsim varianta cea ma potrivită, să angajăm omul, pe domnişoara Alina Percă, kinetoterapeut, care lucrase aici ca voluntar şi ne-a fost recomandată  de părinţi”, a spus preotul Dan Antoce, care a adăugat că se caută soluţii şi pentru angajarea unui logoped, de foarte mare ajutor pentru copiii care frecventează asociaţia. PS Ioachim Băcăuanl i-a felicitat pe cei care au conlucrat pentru reuşita acestui proiect, care vine în sprijinul copiilor, şi a adăugat că iniţiativa parohiei Precista Mare se alătură celorlalte activităţi filantropice desfăşurate sub patronajul bisericilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. La final, preasfinţitul părinte a stat de vorbă cu copiii şi cu părinţii şi i-a bincuvântat pe toţi cei prezenţi. „A fost un moment de mare bucurie pentru noi toţi, aşteptat de mult, care ne dă puterea să mergem mai departe. Nu putem decât să mulţumim pentru sprijinul acordat”, a spus Elena Damian, preşedinta ASCHFR.

Comentarii

WORDPRESS: 0