Prima paginăSocial

Bilanțul ploilor: pagube în zeci de localități din județ

Bilanțul ploilor: pagube în zeci de localități din județ

Dimensiune text

 

Ploile căzute la final de săptămână, precum și în cursul zilei de luni, au solicitat intervenția autorităților și marți, 23 iunie, în sprijinul populației afectate de ape.

Pompierii din cadrul ISU Neamț au intervenit în continuare marți, pentru evacuarea apei din curțile unor gospodării, la Stânca (11) și Leghin (4), în comuna Pipirig, la Bistricioara, comuna Ceahlău (3), Dobreni (3), Oșlobeni, comuna Bodești (6), dar și la Gherăești, precum și pentru evacuarea apei dintr-o fântână, la Muncelu, în comuna Ion Creangă.

Voluntarii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit marți pentru evacuarea apei din gospodării și decolmatarea podețelor și rigolelor la Grumăzești, Pipirirg, Petricani, Gherăești, Tîrgu Neamț, Dobreni, Tarcău și Piatra Neamț. Lucrătorii Secției de Drumuri Naționale Neamț au intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor pe DN 15 și DN 17B, în localitățile Bistricioara și Roșeni, dar și la Stânca – Pipirig, iar Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț a intervenit pentru decolmatarea cursurilor de apă, în anexa Văleni din Piatra Neamț.

Meteorologii au prelungit din nou, miercuri, atenționările de vreme rea – Cod portocaliu de averse până joi dimineață, 25 iunie, ora 3, Codul galben pentru fenomene similare rămânând valabil până joi seară, la ora 23 –, în timp ce hidrologii au actualizat avertizările de inundații pentru râurile Moldova și Siret, rămânând în vigoare în zona Roman Cod galben pentru ambele cursuri de apă, până vineri seară, la ora 24.

Bilanțul pagubelor făcute de ploi în ultimele zile, conform ISU Neamț:

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0