Bilanț de excepție al aruncătorilor romaşcani la naționale

Dimensiune text

Campionatul naţional de aruncări lungi, sezonul de iarnă, concurs desfăşurat la Arad şi rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I şi II, în perioada 3-5 martie, s-a încheiat cu un bilanţ fructuos pentru reprezentanţii Romanului. Sportivii de la Liceul cu Program Sportiv Roman şi Clubul Atletic Roman, pregătiţi de profesorii-antrenori Lucică Cucoş, Emilian Floroiu şi Carmen Iederan, au cucerit 13 medalii, dintre care cinci de aur, două de argint şi şase de bronz.

Două dintre medaliile de aur îi aparţin Roxanei Perie (foto), campioană naţională la aruncarea ciocanului la seniori şi tot campioană naţională la tineret. Sportiva, legitimată la Clubul Atletic Roman, născută în 1995 şi pregătită de antrenorul emerit Lucică Cucoş, a avut cea mai bună aruncare de 57,71 metri. Roxana a ocupat şi locul al cincilea, la tineret, în proba de aruncare a discului.

În concursul de aruncare a discului, juniori I, Carla Francesca Sescu (LPS Roman, născută în anul 1997) a devenit campioană naţională, cu cea mai bună aruncare ce a măsurat 46,75 metri. Cu o zi mai devreme, eleva antrenorului emerit Emilian Floroiu obţinuse medalia de bronz, în aceeaşi probă, la categoria tineret şi ocupase locul al patrulea în concursul seniorilor, cu 43,55 metri.

Marius Constantin Musteaţă, elev al aceluiaşi Emilian Floroiu şi legitimat la LPS şi Clubul Atletic Roman, a devenit campion naţional la aruncarea discului, juniori I, cu 47,76 metri, după ce reuşise să ia medalie de bronz la tineret şi să ocupe locul al patrulea la seniori, cu cea mai bună aruncare de 44,69 metri.

Raluca Adriana Vrabie (Clubul Atletic) este noua campioană naţională la aruncarea suliţei, la juniori II, cu 42,08 metri. Tot ea este şi vicecampioană naţională în aceeaşi probă, dar la categoria superioară de vârstă, juniori I, cu 41,69 metri.

Beatrice Ramona Lucaci (LPS) a luat medalia de bronz în proba de aruncare a ciocanului, la juniori I, cu 44,33 metri.

Cosmin Ioan Cîrlig (Clubul Atletic) s-a ales cu medalia de argint în proba de aruncare a ciocanului, din cadrul concursului juniorilor II. Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 57,80 metri. La juniori I, Cosmin s-a clasat al şaselea în proba menţionată. La aruncarea ciocanului, juniori II, o altă medalie, de bronz, i-a revenit lui Vlăduţ Gabriel Căuş (LPS), cu 56,99 metri, iar Eduard Perie (LPS) a ocupat poziţia a cincea. În concursul feminin al juniorilor II, „bronzul” a intrat în posesia Izabelei Felicia Coşa (LPS) – 43,86 metri. Elena Țacu (LPS) a ocupat locul al şaselea, la fel ca şi Otilia Calfa (CA), cea de a doua în proba de aruncare a discului, una în care Șerban Constantin Nistor (LPS) a luat medalie de bronz cu o cea mai bună încercare de 35,65 metri.

La naţionalele de aruncări lungi au participat 267 de sportivi, de la 86 de cluburi.COMENTARII

WORDPRESS: 0