HomeNeamt

„Bicicleşte cu noi” în luna iunie

Copiii din centrele de plasament vor fi implicaţi, în luna iunie, într-un proiect care le propune bicicleta ca mijloc de divertisment şi prilej de a face mişcare.

 

Vineri, 1 iunie, cu prilejul Zilei internaţionale a copiilor,  Asociaţia Sens Civic a lansat proiectul „Bicicleşte cu noi”, finanţat de Consiliul Judeţean, care se va desfăşura pe toată durata lunii iunie. Proiectul se adresează persoanelor marginalizate sau izolate social, care vor fi provocate să încerce o modalitate de mişcare şi divertisment- mersul pe bicicletă. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ, adresîndu-se în mod deosebit copiilor aflaţi în centrele de plasament sau complexurile de servicii „Ion Creangă”, din Piatra Neamţ, „Elena Doamna”, din Piatra Neamţ, Complex de servicii „Ozana”, din Tîrgu Neamţ, şi „Familia Mea”, din Roman. Centrele vor avea la dispoziţie zece biciclete pentru a organiza activităţi distractive şi de recreere pentru copiii instituţionalizaţi.
Cu ajutorul voluntarilor, copiii vor avea posibilitatea de a se implica în activităţi sportive şi distractive, care vor fi o sursă importantă de bună dispoziţie şi de încredere în sine, dar şi în ceilalţi. Acest proiect îşi propune să aducă în atenţia opiniei publice exemplul unei atitudini civice îndreptate înspre persoanele defavorizate şi izolate din punct de vedere social, ale căror legături cu lumea sînt mult prea limitate, precum şi bucuria pe care le-o poate oferi orice gest minor. Bicicleta este unul dintre cele mai eficiente mijloace de divertisment, precum şi de corectare a problemelor de sănătate cu sursă sedentară„, a precizat Andrei Carabelea, preşedintele Asociaţiei Sens Civic Piatra Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0