Prima paginăSport

Bianca Perie a luat aur la Cupa Europei

Dimensiune text

Bianca Perie (foto) a cîștigat medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, la categoria tineret (sub 23 de ani), în cadrul Cupei Europei la aruncări lungi, competiție desfășurată în zilele 17 și 18 martie, în localitatea Bar, din Muntenegru.

 

 

 

Cea mai bună aruncare a romașcanei, sportivă legitimată la SCM Bacău, a măsurat 68,74 metri și a fost reușită din cea de patra încercare. Bianca ratase primele două încercări, iar în cea de a treia izbutise doar 54,47 metri. A mai avut, ulterior, două încercări reușite, una de 66,91 metri și cealaltă de 63,27 metri. Înainte de concurs, antrenorul Lucică Cucoș declara că așteaptă de la sportiva sa aruncare sau aruncări de peste 70 de metri, conform graficului de pregătire al momentului. A contat, însă, și faptul că vremea a fost neprielnică în această iarnă pregătirilor în aer liber, lipsind, implicit, și ocaziile unor ședințe suficiente de aruncări în regim specific. Oricum, aruncarea de 68,76 m i-a fost suficientă româncei pentru a ocupa locul I, întrucît cea de a doua clasată, Alina Kastrova, din Belarus, a aruncat 67,86 m. Podiumul a fost completat de Anna Skydan, din Ucraina – 66,35 metri.

Veterana Nicoleta Grasu, cea mai vîrstnică participantă la întrecerile de aruncare a discului de la Cupa Europei, s-a clasat pe locul al șaselea, cea mai bună aruncare a sa măsurînd 60,36 metri. Proba a fost cîștigată de Nadine Muller (Germania) – 68,89 metri, record personal.

Roxana Perie, sora mai mică a Biancăi, a concurat și ea la aruncarea ciocanului, dar în concursul senioarelor, grupa a doua valorică. Această mutare – „rocadă” cum i-a spus Cucoș – a fost făcută întrucît Bianca avea șanse mult mai mari la „aur”, ceea ce s-a și văzut, în concursul de la tineret. Roxana, sportivă legitimată la LPS Roman, încă junioară – cea mai tînără participantă din concurs -, a avut o cea mai bună aruncare de 56,82 metri, ocupînd locul al zecelea, antepenultimul în grupa B.

Cele  trei sportive nu vor avea pauză după revenirea în țară, ele avînd, imediat, în program, participarea la o altă competiție de anvergură, campionatul național de aruncări lungi pentru seniori, tineret și juniori, concurs care va avea loc în perioada 21-23 martie, în București.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0