Beneficiarii de ajutor social, scoși la treabă la îndepărtat zăpada

HomeSocial

Beneficiarii de ajutor social, scoși la treabă la îndepărtat zăpada

 

 

Primarul Lucian Micu a postat pe pagina sa de Facebook faptul că beneficiarii de ajutor social au fost repartizați deja în trei zone pentru a le curăța de zăpadă și gheață. În fiecare an, consilierii locali sunt cei care trebuie să aprobe planul anual de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă către beneficiarii de ajutor social.

„Cei 86 de beneficiari de sprijin care sunt apți de muncă au fost împărțiți în trei echipe și trimiși în teren pentru a curăța zăpada și gheața de pe trotuare și aleile din parcuri. S-a acționat cu precădere în zona Spitalului Vechi, de la scările de la CNRV și până după Policlinică, precum și pe strada Tineretului. Vom continua și cu aleile din alte zone ale orașului. Legea precizează clar câte ore de muncă în folosul comunității poate presta fiecare beneficiar, dar cei care nu le efectuează nu-și mai primesc banii. Dacă în urmă cu mulți ani în Roman erau circa 1.200 de dosare în plată, în ultimii ani numărul acestora a scăzut constant, iar acum numărul beneficiarilor de ajutor social se situează în jur la 190. Vă aduc la cunoștință faptul că, în anul 2017, au prestat ore de muncă lunar un număr cuprins între 80 şi 120 de persoane, cu o medie de 48 de ore pe lună”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform planului de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii de ajutor social, în lunile ianuarie, februarie, martie, noiembrie şi decembrie, asistații sociali vor efectua următoarele lucrări: curăţarea de zăpadă, gheaţă și material antiderapant a trotuarelor; greblat spații verzi; salubrizarea și supravegherea zonelor din apropierea platformelor gospodărești și a punctelor de colectare selectivă; măturat alei, parcuri și trotuare; curățarea de zăpadă și gheață a aleilor din Parcul Municipal și ale părculețelor de joacă pentru copii de pe raza municipiului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0