HomeSocialEducatie

Bebeluşii vor fi din nou imunizaţi împotriva tuberculozei

Încă de la începutul verii, maternităţile din Neamţ au rămas fără doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Criza de vaccin a fost la nivel naţional. Acum, Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia de noi seruri pentru vaccinul contra tuberculozei, iar în perioada imediat următoare, în stocurile Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ se vor afla din nou aceste vaccinuri, astfel încât copiii să nu mai fie expuşi la îmbolnăvire încă din primele zile de viaţă. Serul va ajunge în zilele următoare la sediul instituţiei, după care va fi repartizat maternităţilor din judeţ.

De când au început să lipsească vaccinurile, părinţii care au un nou născut ce nu a fost imunizat contra acestor virusuri au fost nevoiţi să nu scoată copiii în zone supraaglomerate, pentru a preveni îmbolnăvirea lor. După ce vor sosi vaccinurile în teritoriu, mamele cu copii mici vor fi chemate fie la maternitate, în policlinici sau la medicii de familie, pentru a recupera vaccinul. Vaccinarea anti-hepatita B se recomandă în primele 24 de ore de la naştere, iar imunizarea anti-tuberculoză se administrează în prima săptămână de viaţă.

Nu este pentru prima dată când nou-născuţii rămân nevaccinaţi, situaţia critică fiind înregistrată şi în anii trecuţi.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva hepatitei de tip B, care, de asemenea, lipseşte din maternităţile nemţene, Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă în ce stadiu se află procedurile de achiziţie.

Comentarii

WORDPRESS: 0