Prima paginăSanatate

Bebeluși vaccinați cu doze de împrumutat

Dimensiune text

Criza de vaccinuri pentru bebeluși a luat sfârșit. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a primit, în această săptămână, dozele de vaccin pentru bebeluși, care lipseau de ceva timp.

 

 

Pe 25 martie, medicii de familie ar fi trebuit să înceapă vaccinarea bebelușilor cu vârste de două și șase luni cu vaccinul hexavalent, care cuprinde vaccinul anti diftero-tetano-pertusis, vaccinul antipoliomielitic și vaccinul împotriva hepatitei B. Pentru că Ministerul Sănătății a întârziat licitația de achiziționare a vaccinului, DSP Neamț nu a mai avut nicio doză în depozit, iar dozele au ajuns abia în această săptămână.
„În mod normal, în fiecare lună, noi avem nevoie de 600 de doze de vaccin. Ne-am împrumutat de la colegii noștri de la Bacău și am distribuit dozele de vaccin medicilor de familie. Pentru luna aprilie sperăm să nu mai apară astfel de probleme, pentru că Ministerul Sănătății a anunțat că nu vor mai fi întârzieri, iar vaccinările din programul național se vor desfășura la timp”, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamț.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 8 ani

    …doze de ,,imprumut” !!PS De imprumutat poti tu sa imprumuti nitzica minte (daca ai de la cine!) Cand dreak o sa puneti mana si pe …carte !!!!