Prima paginăSocial

Bazele de deszăpezire ale DRDP Iași, pregătite pentru sezonul de iarnă

Bazele de deszăpezire ale DRDP Iași, pregătite pentru sezonul de iarnă

Dimensiune text

 

La acest moment, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași este în grafic cu pregătirile pentru asigurarea viabilității drumurilor naționale din administrare pentru perioada sezonului rece, fiind finalizată operațiunea de montare a semnalizării rutiere de iarnă, în vreme ce montarea de plase și panouri parazăpezi este în plină desfășurare, condiționată în principal de eliberarea terenurilor agricole din proximitatea drumurilor naționale, a informat miercuri DRDP Iași.

În bazele de deszăpezire sunt stocate 56.000 de tone de material antiderapant, reprezentând aproximativ 72% din necesarul estimat (77.000 de tone), cu mențiunea că aprovizionarea se face gradual, în funcție de necesități.

Pentru activitatea de deszăpezire, DRDP Iași dispune la acest moment de 130 de utilaje proprii și 138 închiriate de la terți, dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, dintr-un total de 353 puse la dispoziție, acestea urmând a intra în baze în funcție de solicitări și de condițiile meteo.

„DRDP Iași are încheiate acorduri cadru și contracte anuale pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe întreaga rețea din administrare, excepție făcând Secțiile de Drumuri Naționale Botoșani și Piatra Neamț, unde finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor anuale este preconizată în perioada imediat următoare. DRDP Iași este pregătită să intervină pentru asigurarea circulației pe toate drumurile naționale din Moldova, în acest sens existând posibilitatea redistribuirii utilajelor proprii în cadrul Secțiilor de Drumuri Naționale, în funcție de necesități”, precizează reprezentanții DRDP Iași.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei se pot obține de la Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168; Dispecerat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34, TelVerde – 0800.809.360 sau e-mail: dispecerat@andnet.ro.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0