Home

Baseball-ul și oina sunt împletite la Gherăești

Echipa de baseball juniori I a LPS Roman a încheiat pe locul secund primul turneu al campionatului național. Cei mai mulți dintre jucătorii de la LPS sunt oiniști de la Gherăești.

 

 

Baseball-ul romașcan la nivel de juniori se bazează, în primul rând, pe jucătorii care practică oina, pepiniera fiind la Gherăești. Diferă bastoanele cu care se lovește mingea și mai există și alte diferențe, precum suprafața de joc, spre exemplu. Sâmbătă și duminică, 25 și 26 mai, s-au desfășurat, în paralel și tot la Gherăești, două competiții majore, etapa I a naționalelor de oină la seniori și prima la baseball, juniori I.

Mulți dintre jucătorii din echipa de baseball a LPS Roman, pregătită de Marius Țocu, au evoluat pe două fronturi. Oiniști de meserie, sportivii din Gherăești, componenți ai echipei de baseball, dar și a celor de oină Biruința și Brigada, au făcut naveta, când s-a putut, între terenul de baseball și cel de oină, situate la o distanță de circa 70 de metri, dar și la o diferență de nivel de aproximativ 7 metri. Nu i-a deranjat. Deranjantă, pe de o parte, a fost suprapunerea meciurilor din cele două competiții. Nu poți juca, în același timp, în două meciuri. Pe de altă parte, nu poți asista la două meciuri, în același timp, de la cap la coadă.

 

Trei loturi împletite, la naționalele oină și baseball de la Gherăești

 

baseball 29052LPS Roman (baseball): Bogdan Bereșoaie, Robert Fechetă, Andrei Adumitrăchioaie, Cosmin Roca, Sebastian Roca, Dănuț Secară, Mihai Mătălică, Paul Iștoc, Vlad Râtan, Florin Blaj.

Biruința Gherăești (oină): Mihai Gherghel, Cristian Blaj, Viorel Minac, Ioan Dâscă, Robert Benea, Mihai Gherghel jr., Sorin Puiu, Cristian Enășoaie, Alexandru Andrei, Ioan Dancă, Mihai Mătălică, Ionuț Râtan, Cristian Gălățanu, Alexandru Mătălică.

Brigada Gherăești (oină): Ionel Turculeț, Cosmin Antoci, Iosif Chescheș, Alin Furtună, Eusebiu Enășoaie, Sebastian Roca, Robert Fechetă, Alexandru Buruiană, Flavian Benea, Emanuel Benea, Paul Mărtinică, Paul Gal, Dănuț Secară, Marius Androșcă, Alexandru Omușoru, Alin Turculeț.

Sâmbătă și duminică sunt programate întrecerile din cadrul unei noi ediții a Cupei Gherăeștiului la oină, seniori, cu Biruința și Brigada, respectiv reprezentante ale județelor Botoșani, Iași, Vrancea și Buzău, în funcție de cum vor putea oaspeții să onoreze invitația.

 

LPS Roman a pierdut meciul decisiv și a terminat etapa I pe locul 2

 

Patru formații – CSȘ Călărași, CSȘ Botoșani, CS Baseball Mureș și LPS Roman – au participat la turneul I al campionatului național de baseball, juniori I, de la Gherăești. Disputa pentru locul I s-a dat între echipele din Roman și Călărași, cea de a doua reușind să-și atingă scopul prin victoria cu 14-4 în fața contracandidatei. Celelalte rezultate: Mureș – Botoșani 10-3, Călărași – Mureș 22-13, Botoșani – Roman 1-16, Botoșani – Călărași 1-12, Mureș – Roman 2-8. Clasamentul, înaintea următoarelor trei și ultime turnee pentru stabilirea medaliatelor, se prezintă astfel: 1. Călărași, 2. Roman, 3. Mureș, 4. Botoșani.

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc și turneul I din cadrul campionatului național de baseball al seniorilor, tot la Gherăești. Vor participa, la fel ca și la juniori I, patru echipe: LPS Roman, Leaders Călărași, Atletico Alexandria și Royal Suceava.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0