Barbutul şi pokerul, interzise de poliţişti şi de Biserică

Înainte de intrarea  în Postul Paştelui, unii  tineri sînt tentaţi să facă diverse abuzuri, avînd în vedere că urmează mai bine de o lună de abstinenţă. Poliţiştii rurali au prevăzut fenomenul şi au început controalele în localurile din comune.

 

 

În perioada 20 – 21 februarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Săbăoani au acţionat în comunele de pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător intrării în postului Paştelui Romano-Catolic.

Rezultatele nu au întîrziat să apară, la un bar din comuna Boteşti fiind depistaţi şapte tineri, cu vîrstele cuprinse între 17 şi 28 de ani, din localitate, care practicau jocuri ilegale de noroc, de tip „barbut”, mizînd pe sume de bani. Cei şapte tineri au fost sancţionaţi contravenţional, pentru organizarea sau participarea la jocuri de noroc – altele decît cele autorizate potrivit legii -, de natură să lezeze bunele moravuri.

De asemenea, într-un bar din comuna Cordun au fost depistaţi patru tineri, cu vîrstele cuprinse între 17 şi 18 ani, din localitate, care jucau poker mizînd pe sume de bani. Tinerii au fost sancţionaţi contravenţional.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 16 localuri publice, au fost controlate 23 de vehicule şi au fost legitimate 51 de persoane. Poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 4.400 de lei. Au fost confiscate: suma de 66 de lei, o pereche zaruri pentru jocuri de noroc şi un set de jetoane de poker


COMENTARII

WORDPRESS: 0