Bărbat arestat preventiv, pentru incendierea casei fostei concubine

HomeActualitate

Bărbat arestat preventiv, pentru incendierea casei fostei concubine

Un bărbat din comuna Bahna a fost arestat preventiv pentru distrugere, violare de domiciliu și amenințare, după ce, la finalul săptămânii trecute, ar fi dat foc locuinței fostei sale concubine.

Sâmbătă, 30 decembrie, la ora 19.27, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Băhnișoara, din comuna Bahna. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bahna și Detașamentul de pompieri Roman. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe, în patru camere, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la anexele gospodărești. Din fericire, în casă nu se aflau persoane.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars bunuri materiale din interiorul celor patru camere, tavanul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, tâmplăria din PVC – o ușă și două ferestre. Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Conform IPJ Neamț, din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 30 decembrie, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Bahna, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, ar fi pătruns fără drept în imobilul fostei sale concubine, din localitatea Bahna, provocând incendierea acesteia.

„Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la datele de 29 și 30 decembrie, bărbatul i-ar fi trimis, prin mesaje, amenințări fostei sale concubine, legat de intenția de a incendia imobilul în cauză. La data de 1 ianuarie, bărbatul de 36 de ani a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere, violarea de domiciliu și amenințare. La aceeași dată, bărbatul în cauză a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, a precizat inspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0