Prima paginăSocialSanatate

Bani să fie pentru investiții la Spitalul Roman

Dimensiune text

Proiectul de buget al Spitalului Roman pentru 2014 se ridică la 52 de milioane de lei. Consultarea online a fişei medicale a oricărui pacient internat la Spitalul municipal de urgență, Spitalul de psihiatrie din Roman sau Spitalul Județean necesită 5,2 milioane de lei.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a terminat proiectul de buget pe 2014, acesta situându-se în jurul sumei de 52 de milioane de lei. Proiectul a primit avizul Consiliului de Administrație și se află în avizare la Consiliul Local.

Bugetul a fost făcut pe baza actelor adiționale în baza cărora cheltuielile spitalului sunt decontate pentru primele trei  luni ale anului, conform veniturilor de la nivelul actual al actelor adiționale.

Bugetul de 52 de milioane pentru 2014 cuprinde, ca și noutate față de anii precedenți, și proiectul de informatizare, care  presupune realizarea unei reţele informatice la nivelul a trei unităţi medicale – Spitalul Municipal Roman, Spitalul Județean Neamț și Spitalul de Psihiatrie Sfântul Nicolae din Roman, sistem care va permite consultarea online a fişei medicale a oricărui pacient internat într-unul dintre cele trei spitale, pentru care sunt necesari 5,2 milioane de lei. De asemenea, include și o listă de investiții, care se ridică la cea mai mare valoare la care a fost vreodată, respectiv 17 milioane de lei. Aceste investiții acoperă toate punctele urgente necesare pentru acreditarea spitalului, vizează toate secțiile și cuprind o dotare foarte amplă cu aparatură.

”După ce vom semna contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, la 1 aprilie, vom putea așeza sumele mai exact. Momentan, am primit plafonul de la Direcția de Finanțe și, din păcate, în bugetul stabilit de ei nu avem acoperite o jumătate din luna noiembrie și luna decembrie. Sperăm ca până la finalul anului lucrurile să se reglementeze”, a declarat Leonard Achiriloaei (foto), directorul economic al spitalului.

După încheierea exercițiului financiar pe 2013, s-a constatat că a fost unul dintre cei mai buni ani, din punct de vedere economic, pentru Spitalul Roman. ”Am reușit să facem și investiții importante, dar am rămas și cu bani în cont și fără niciun fel de datorii. În momentul de față avem datorii curente de 1,6 milioane lei, însă avem de încasat 6 milioane lei”, a precizat directorul economic.

COMENTARII

WORDPRESS: 0