HomeNeamt

Bani pentru proiectele primăriilor cît pentru o familie

Primăriile din județ vor primi bani în ședința Consiliului Județean (CJ) Neamț care va avea loc vineri, începînd cu ora 10.00. Multe primării din județ vor primi doar 5.000 de lei pentru a continua proiecte de dezvoltare locală.

 

Penultimul proiect de hotărîre de pe ordinea de zi este cel privind repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiectele de infrastructură care necesită cofinanțare locală, pe unități administrativ-terioriale. Municipiul Roman va primi 108.000 de lei, iar cele mai multe dintre comunele din zona Romanului vor primi cîte 5.000 de lei. Excepție fac comunele Ion Creangă și Sagna, care primesc cîte 10.000 de lei, comunele Români și Secuieni, care primesc cîte 15.000 de lei, și comuna Stănița, în bugetul căreia vor intra 20.000 de lei.

Primăriile vor primi bani pentru proiecte și din cotele defalcate din impozitul pe venit. În acest caz, sumele sînt mult mai mici, iar multe din comunele din județ nu vor primi nici un leu. Municipiul Roman va primi din impozitul pe venit 12.000 lei. Comunele Bozieni, Doljești, Făurei, Gâdinți, Gherăești, Horia, Icușești, Ion Creangă, Moldoveni, Pâncești, Poienari, Români, Ruginoasa, Sagna, Săbăoani, Secuieni și Valea Ursului vor primi cîte 5.000 de lei, în timp ce în bugetul comunei Stănița vor ajunge 10.000 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0