Prima paginăActualitateRoman

Bani pentru finalizarea arterei ocolitoare Roman-Est

Dimensiune text

Artera ocolitoare Roman-Est ar putea deveni un drum practicabil începând cu anul viitor. Reprezentanţii administraţiei publice locale au explicat că, în urma unor demersuri făcute la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), toate fondurile necesare vor fi alocate anul acesta.

„În urma demersurilor pe care le-am făcut la Ministerul Dezvoltării, pot să vă anunţ că, de astăzi, începem din nou lucrările pe ocolitoarea Roman-Est şi am promisiunea că vom primi banii, să o pot finaliza anul acesta. Ar însemna o reuşită cu totul şi cu totul specială. Oamenii nu le percep ca o investiţie importantă, fiindcă sunt artere ocolitoare, dar confortul se va simţi. Dacă nu s-ar face ocolitoarea Roman-Est, în câteva luni, tot gunoiul din partea de est a oraşului ar trece prin oraş, pentru a fi dus la staţia de la Cordun. Astfel, maşinile de gunoi vor merge pe ocolitoare”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Anunţul său vine odată cu anunţul prefectului judeţului, care spune că, pentru totul judeţul Neamţ, s-au semnat contracte în valoare de 550 de milioane de lei. Printre aceste contracte, semnate de MDRAP, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, este şi contractul pentru realizarea arterei ocolitoare Roman-Est, porţiunea cuprinsă între DJ 207A, strada Plopilor şi DN 2.

Administraţia locală a mai primit fonduri pentru această porţiune de arteră: în luna noiembrie 2013 s-au alocat, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, 300.000 de lei, la începutul lui 2014 s-au dat mai dat 400.000 de lei, de la acelaşi minister, iar în luna mai au fost alocaţi alţi 200.000 de lei.

Primul tronson, cuprins între porţiunea de pe strada Cucutei şi intersecţia cu DJ 207A, a fost realizat, în mare parte, cu fonduri de la Guvern şi a costat aproximativ 1.000.000 de lei. Al doilea tronson, de 5,5 kilometri, costă în jur de 6.000.000 de lei. Dacă lucrările se vor termina anul acesta, înseamnă că MDRAP va deconta lucrări de 5.000.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • dan 6 ani

    si de sensul giratoriu la Dedeman nu spuneti nimic? fara asta, o sa fie jale la intrarea in oras. si acum sunt frecvent accidente acolo, dupa intensificarea traficului va fi un dezastru